Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

augusti 10, 2015

Mysteriet Kaspar

På affischen för Mysteriet Kaspar ser vi en tecknad bild av pojken Kaspar som står med en lapp i handen framför en liten stad.

Möjlig att boka för turnéspelningar under hösten 2017. Om du är intresserad av att köpa in föreställningen till din skola eller kommun så hör gärna av dig till vår producent Sandra Johansson på email: sandra@moomsteatern.com eller tele: 0709 218 613.

Skriven och regisserad av Moomsteaterns konstnärlige ledare Per Törnqvist, bygger denna fina barnföreställning på den sanna händelsen om den mystiske pojken Kaspar Hauser. Mysteriet Kaspar riktar sig till barn i åldern 6-11 år.

Handling:
En morgon i den lilla byn står en pojke mitt på torget. Han håller en lapp i handen och på den står att han varit instängd under hela sitt liv och nu är utsläppt i världen. Byborna har naturligtvis helt olika teorier om var pojken som heter Kaspar kommer ifrån och den stora frågan är hur ska man få med honom i samhället? Vad kan han göra för nytta?

Mysteriet Kaspar är en 40 minuters teaterpralin om vad som händer när någon som inte är som alla andra hamnar i ett väl invant sammanhang. Det kan vara ett samhälle. Eller en skolklass. Kan man vara speciell och ändå få vara med? I händerna på Moomsteaterns unika ensemble kommer budskapet att tydliggöras att ja, alla får vara med, alla bidrar.

I rollerna:
Niclas Lendemar – Kaspar Hauser
Gunilla Ericsson – Hon Som Bestämmer
Jörgen Darfeldt – Tjänaren
Dennis Nilsson – Hubert
Frida Andersson – Asta
Frida Schriver – Emma
Ronnie Larsson – Wilfred

Manus & regi: Per Törnqvist
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi & kostym: Annika Carlsson
Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljuddesign: Martin Kullberg
Inspicient: Malin Stegerling
Skräddare: Isabella Cassland
Producent: Sandra Johansson

Gillar du detta? Dela med dig!

2 svar till “Mysteriet Kaspar”

 1. Maria Palmquist skriver:

  Hej!
  Jag besökte er under en dag förra hösten och fick då också se föreställningen Mysteriet Kaspar.
  Jag arbetar som lärare på Häggviks Gymnasium som är en gymnasiesärskola i Sollentuna. Vad kostar det att boka er och kommer ni hit till Stockholm något? Försökte hjälpa till med kontakter så det kan ju tänkas att ni kom överens med kommunen om något. Vi kan ju kanske söka stipendie- eller fondpengar också för att kunna köpa in en föreställning själva. Vore kul om våra elever (180 på skolan) och personal fick se er fina föreställning.

  Mvh Maria

 2. JONATHAN´´´´VARNAI NILSSON skriver:

  hej
  skådespelare
  vilken bra pjäs
  den var rolig
  all var duktiga (:
  JVN`´´´´
  SOM GÅR PÅ VIPAN I LUND

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union