Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

Arkiv

Moomsteaterns Arkiv
I detta arkiv hittar du bilder och information om Moomsteaterns föreställningar genom åren. Klicka på pjäsens titel för att få mer information om verket.

MAKT (2017)
Av Helena Röhr i samarbete med ensemblen. En komisk och personlig föreställning som undersöker makt i olika former och där skådespelarna ges chansen att leva ut sina sceniska visioner.

Ett Drömspel / Le Songe / A Dreamplay (2016)
Av August Strindberg. Regi & bearbetning Nina Jemth och Pelle Öhlund. Hade sin premiär i Wales i juni 2016, spelades på Moomsteatern hösten 2016 och i Roubaix, Frankrike i januari 2017.

Mysteriet Kaspar (2016)
En teaterpralin för barn från sex år, baserad på den verkliga händelsen om Kaspar Hauser. Manus och regi av Per Törnqvist. Mysteriet Kaspar finns kvar på Moomsteaterns repertoar för turné.

Stormen (2015)
Med Stormen, i regi av Olle Törnqvist, gjorde Moomsteatern Shakespearedebut. En skimrande vacker föreställning där historien gjorts tillgänglig även för ungdomar, om hämnd och förlåtelse.

Fix You (2015)
En monologföreställning med Therese Kvist, av Mikaela Javinger, i regi av Per Törnqvist. Om när den inre smärtan är så stor att enda sättet att härda ut är att skada sig själv. Fix You hade premiär på Moomsteatern våren 2015 och fortsätter att turnera i Sverige både nu och framåt.

Resan till Melonia (2015)
Per Åhlin & Karl Rasmussons tecknade kultklassiker blev till en barn- och familjeföreställning på Moomsteatern, i regi av Harald Leander.

Ringaren i Notre Dame(2014)
En känslostark familjeföreställning fylld av musik, baserad på Victor Hugos klassiker. I bearbetning av Per Törnqvist, regi Staffan Aspegren och med musik och sångtexter av Jan-Erik Sääf.

Mannen utan Riktning(2013/2014)
Baserad på Den Gudomliga Komedin av Dante Alighieri. Av Nina Jemth & Pelle Öhlund. Producerad i samarbete med Riksteatern. Spelades i Malmö hösten 2013 och på nationell turné våren 2014. Ett musikaliskt och visuellt äventyr som pendlar mellan nattsvart vemod och skruvat skratt.

Gökboet (2013)
Av Dale Wasserman. Baserad på Ken Keseys roman. Teaterförlag Nordiska ApS. I en till teatern anpassad scenisk version av Per Törnqvist. Regi Ragna Weisteen. Hövding Bromden är patient på ett mentalsjukhus och visar vägen in i sin dimhöljda värld, där Syster Ratched och ”maskineriet” styr avdelning och patienter som saknar kraft att kämpa emot. Och varför skulle man kämpa emot?

Jag vill få vara mamma (2012)
Specialskriven av Ann-Sofie Bárány för de 6 personer som medverkar: 3 skådespelare från Moomsteatern och 3 skådespelare från Göteborgs Stadsteater. I regi av Moomsteaterns Kjell Stjernholm och en blandning av de två teatrarna i produktionsteamet.

Styra med tassar (2012)
Av Maria Reihs. Regi Christer Jonsson. I samarbete med Teaterhögskolan i Malmö och Musikhögskolan i Malmö. Examensprojekt för Moomsteaterns elevskola.

Lilla Asmodeus (2011)
Av Jan Modin, efter Ulf Stark. Regi & bearbetning Kjell Stjernholm. En barnföreställning om den lille djävulen som är alldeles för snäll.

Lida (2011)
Efter Stephen Kings skräckroman med samma namn. Regi & bearbetning Per Törnqvist. En rysare om författaren Paul Sheldon som hamnar i händerna på den labila Annie Wilkes.

Jag Niclas (2011)
Av och med  Niclas Lendemar, Nina C Gyllensköld och Jan-Erik Sääf. Regi Nina C Gyllensköld. Niclas Lendemars soloföreställning.

Compagnie of Strangers (2010)
Manus & regi Nina Jemth och Pelle Öhlund. En tragikomisk abstrakt berättelse med poesi och visualism utan dess like.

OZ (2010)
Fritt efter L Frank Baums Trollkarlen från Oz. Regi & bearbetning Kjell Stjernholm. Familjeföreställning om att vara sig själv och upptäcka egenskaper som du inte visste att du hade. Statister i föreställningen var årskurs 3 på Nya Stenkulaskolan i Malmö.

Möss & människor (2009)
Av John Steinbeck, i översättning av Ragnar Strömberg. Regi & bearbetning Kajsa Bramsvik. Moomsteaterns version av Steinbecks klassiska verk om den kvicktänkte George och hans gigantiska, tröga vän Lennie.

Pajazzo (2009)
Fritt efter Hjalmar Bergmans Clownen Jac. Regi & bearbetning Per Törnqvist. En vacker soloföreställning med Klas Malmberg, om vad det är att vara människa.

Det måste ju va nåt som inte är fel (2008)
Av Per Törnqvist, i samarbete med Ronnie Larsson och Bertram Heribertson. Regi Bertram Heribertson. En föreställning om föreställningarna om Aspergers syndrom. En monolog med Ronnie Larsson.

Mitt i (P)lytet (2008)
Regi Kjell Stjernholm. En ambitiös revy med 3 nya gäster varje kväll; en komiker, en kändis och en doldis.

Featuring Pierre Björkman – solo on stage (2008)
Manus & regi Nina Jemth och Pelle Öhlund. Allt ljus på Pierre! En enaktare som tar vara på Pierre Björkmans unika scenspråk.

Bortbytingen (2008)
Av Selma Lagerlöf. Regi & bearbetning Kjell Stjernholm. En barnteaterföreställningen om den lilla trollungen som blir bortbyten mot en människopojke.

Hamlätt (2007)
Av Cristina Gottfridsson. Regi Per Törnqvist. En fars om en tragedi.

Elefantmannen (2007)
Av Bernard Pomerance. Regi Kajsa Bramsvik. En föreställning om utanförskap och konsten att våga drömma.

Finns det liv på Mars? (2006)
Av A. Remezov. Regi Marek Kostrzewski. Absurt drama om livet på planeten Mars, där marsianerna är tre gånger mer jämställda än alla andra varelser i universum. Ett samarbetsprojekt med Teaterhögskolan i Malmö, som utgjorde en del av fortbildningen för Moomsteaterns skådespelare.

Personligt (2006)
Av Kjell Stjernholm & Oscar Hielm. Regi Kjell Stjernholm. Ett vackert och finurligt sångprogram med Gunilla Ericsson, Klas Malmberg och Oscar Hielm.

Oliver, Stan och Farao (2006)
Manus & regi Kjell Stjernholm. Slapstick där skådespelaren under rollfiguren hyllas.

Alice (2006)
Fritt efter Lewis Carrolls Alice i Underlandet. Manus & regi Per Törnqvist. En färgstark föreställning med de skådespelare som fortsatte att jobba inom Daglig Verksamhet och som så småningom skulle komma att bli Teater Teamus.

Sekel utan ord (2005)
Manus & regi Kjell Stjernholm. Ett visuellt, ordlöst drama där vi följer tre generationer kvinnor genom 1900-talet. Den första föreställning som gjordes utanför ramen för Daglig Verksamhet, med den ensemble som skulle utgöra den nya Moomsteatern.

Leksaksfångarna (2003)
Extremt fritt efter boken Musen och hans barn av Russel Hoban. Av Kjell Stjernholm & Per Törnqvist. Regi Kjell Stjernholm. Barnföreställning där de leksaker som inte är hela och fina slängs på tippen och förslavas av den elake råttan Manny.

Speciells Evangelium (2003)
En musikal av Kjell Stjernholm, Jan-Erik Sääf och Carin Bräck. Regi Kjell Stjernholm. En pampig musikal med ett fyrtiotal gästskådespelare, musiker och artister från jordens alla hörn, om hur Jesus återföds i modern tid med Downs Syndrom.

Djungelboken (2002)
Fritt efter Rudyard Kipling. Regi & bearbetning Kjell Stjernholm. Barnföreställning om pojken Mowgli som växer upp bland djuren i djungeln.

När man får främmad (2001)
Av Cristina Gottfridsson.  Regi Kjell Stjernholm. Komedi om fördomar och frigjordhet. Föreställningen filmades och sändes av SVT.

Knastahuet & mänskligheten (2001)
Av Cristina Gottfridsson. Regi Kjell Stjernholm. Kriminalthriller om en person med intellektuellt funktionshinder som sitter i fängelse.

Ensamheter (2000)
Idé, regi och koreografi Ola Hörling. En dansföreställning med bland andra Moomsteaterns Klas Malmberg och dansaren Åsa Hörling.

Sådan far, sådan son (2000)
Av Klas Abrahamsson. Regi Kjell Stjernholm. Ett relationsdrama mellan en äldre man och hans vuxne son med utvecklingsstörning. Med Moomsteaterns Pierre Björkman och gästskådespelaren Ingvar Andersson.

Normalerna (1999)
Manus & regi Kjell Stjernholm. Svaret på Lars von Triers Idioterna. Hur perverst kan det vara att vara normal?

Den lilla människan (1998)
Manus & regi Kjell Stjernholm, som fick Kvällspostens Thaliapris för bästa regi. En musikteatral berättelse om den minsta av människor, homo klenis. Gjordes tillsammans med Husets Kör.

Grisfarmen (1996)
Fritt efter George Orwells Djurfarmen. Regi Gunilla Åkesson. Gunilla Ericsson och Niclas Lendemars första föreställning på Moomsteatern. Denna föreställningen åkte även på turné till Australien och under turnén gjordes dokumentärfilmen Kjelles hjältar av SVT.

Jag vill ha månen (1995)
Manus & regi Peder Hansson. En absurd saga.

Trean, tuppen och trollkarlen (1995)
Regi Kjell Stjernholm. Saga för barn, som även spelades i Polen och Danmark.

Meningen med livet (1994)
Regi Kjell Stjernholm. Komedi om Karl-Oskar som hamnar i koma och letar efter livets mening inuti sig själv.

Livet utan kaffe (1993)
Regi Kjell Stjernholm. Politisk revy.

Paradiset tur och retur (1992)
Regi Kjell Stjernholm. Satir om Svantes sista färdtjänstresa till Paradiset.

Den jourhavande golfspelaren (1991)
Regi Kjell Stjernholm. Drama om den kollektiva svenska ensamheten.

Charlie och jag (1990)
Regi Kjell Stjernholm. Komiskt drama om konsten att vara sig själv.

Liv (1989)
Regi Kjell Stjernholm. När skådespelarna sitter inlåsta på sin teater berättar de sanna historier ur sina liv.

Drömmar (1988)
Regi Kjell Stjernholm. Ett collage om skådespelarnas drömmar.

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union