Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

Jag Niclas (2011)

Vad innebär det att hitta sig själv och sina egna uttryck? Vems hastighet är det som styr? Får jag stanna upp och bara finnas nära en annan människa?

Den 26 februari har vi premiär för Jag, Niclas– en soloföreställning med Niclas Lendemar.

Med Downs syndrom väljer Niclas inte orden som uttrycksmedel. Istället bjuds ni in att få följa med honom på en sinnlig resa till hans innersta. I ett känsligt, djupgående och inträngande arbete har han tillsammans med regissören Nina C Gyllensköld och musikern Jan-Erik Sääf jobbat med att undersöka sina egna uttryck och livsfunderingar. I en närmast meditativ miljö får vi följa Niclas arbete. Hans speglingar av längtan, kärlek, närhet, svek och det ständiga sökandet efter identitet och tillhörighet.

Föreställningen föregås av ett samtal kring arbetsprocessen och om det som präglat den sceniska gestaltningen, där även tematiken i föreställningen tas upp. Därefter bjuds publiken in till föreställningen. Vi får möta Niclas i det speciella livsrum som det här projektet tagit fram. Det är ett sceniskt möte med en människa som kommunicerar på sina villkor. Där minsta andetag hörs och en liten gest kan vara en stor handling.

”Poetisk kärlekstörst på livets väg” – Sydsvenskan

Produktion
Medverkande: Niclas Lendemar, Jan-Erik Sääf, Nina C Gyllensköld
Regi: Nina C Gyllensköld
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi/ljus: Hans C Roupe
Skräddare: Sandra Haraldsen
Producent: Anna Gustafsson
Producent, sälj/Teaterchef: Kjell Stjernholm

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union