Ensemble

Niclas Lendemar

Skådespelare

Niclas gjorde sin debut på Moomsteatern redan 1996 i Grisfarmen och är där med ensemblens Grand Old Gentleman. 2013 arbetade han fram den egna soloföreställningen Jag Niclas tillsammans med Jan-Erik Sääf och Nina C Gyllensköld.

Utbildning/erfarenhet: Utbildad i samarbete mellan Moomsteatern och Teaterhögskolan i Malmö, medverkade i Studie i Kärlek på Teater Insite 2017 och i Moomsteaterns samarbete med Göteborgs stadsteater 2012.
Roller i urval på Moomsteatern: Speciell i Speciells Evangelium, Bortbytingen i Bortbytingen, Billy i Gökboet, Kaspar i Mysteriet Kaspar och Sven i Den Enfaldige Mördaren.

Therese Kvist

Skådespelare

Therese inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Hon gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011. 2016 och 2018 har hon rest runt i Skåne med soloföreställningen Fix You, tillsammans med pjäsens manusförfattare Mikaela Javinger, för att möta gymnasieungdomar i ett projekt om psykisk ohälsa.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, rollen som Sara i filmen Fix You.
Roller i urval på Moomsteatern: Esmeralda i Ringaren i Notre Dame, Caliban i Stormen, Flickan i Veronica's Room, Kasjtanka i En Cirkusdröm och Alice i Wonderland.

Frida Schriver

Skådespelare

"Fridis" Schriver gjorde sin gymnasiepraktik på Moomsteatern i Ringaren i Notre Dame 2014 och klev 2015 in i den fasta ensemblen på Moomsteatern på heltid. Hon var tvungen att ta en paus från teatern 2018-2019, men under 2020 återvänder hon till Moomsteatern i föreställningarna The Erased och Det bor en prinsessa på månen, faktiskt!

Utbildning/erfarenhet: Estetiska programmet på Valdemarsro gymnasiesärskola, skådespelare i Teater Pix.
Roller i urval på Moomsteatern: Miranda i Stormen, Emma i Mysteriet Kaspar, Indras Dotter i Ett Drömspel och Jana i Tårtan.

Dennis Mortensson

Skådespelare

Dennis inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Han gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, skådespelare i Teater Pix, medverkade i Studie i Kärlek på Teater Insite 2017.
Roller i urval på Moomsteatern: Gringoire i Ringaren i Notre Dame, Ferdinand i Resan till Melonia, Advokaten i Ett Drömspel, Doris i MAKT och Frasse i Tårtan.

Frida Andersson

Skådespelare

Frida inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Hon gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, teater på Vipans särgymnasieskola.
Roller i urval på Moomsteatern: Djali i Ringaren i Notre Dame, Miranda i Resan till Melonia och Ariel i Stormen.

Tryggve Algeus

Skådespelare

Tryggves första steg på Moomsteaterns scen togs i Gökboet 2013, då Moomsteatern lånade några skådespelare från Teater Teamus daglig verksamhet. 2015 återvände han för att göra praktik på Moomsteatern genom att medverka i Resan till Melonia. Hösten 2017 öppnades en möjlighet för Tryggve att få en mer långsiktig praktik på Moomsteatern och bli en permanent del av den fasta ensemblen och sedan januari 2020 är han anställd.

Utbildning/erfarenhet: Skådespelare på Teater Teamus.
Roller i urval på Moomsteatern: William i Resan till Melonia, Grisen Fedor i Kasjtanka En Cirkusdröm, Inspektör Blom i Tårtan och Hasselmusen i Wonderland.

Johanna Friberg

Skådespelare

Johanna kastades in i arbetet på Moomsteatern som ersättare i föreställningen Tårtan hösten 2018. Sedan dess har hon blivit kvar på teatern i en långsiktig praktik, för att skaffa sig ordentligt med erfarenhet och lära sig om alla aspekter av skådespelaryrket.

Utbildning/erfarenhet: Skådespelare i Teater Pix.
Roller i urval på Moomsteatern: Jana i Tårtan, Anna i Den Enfaldige Mördaren, Hjärter Dam i Wonderland och Flickan i The Erased.