The ERASED

5 mar, 2021 - 5 mar, 2021

Den 14 mars 2020 skedde urpremiären av The Erased på Moomsteatern! Mottagandet från publiken var överväldigande och vi är så stolta över denna vackra föreställning. Vi hoppades in i det längsta att få spela den för i alla fall en liten publik. Men eftersom medarbetare måste stanna hemma med minsta misstanke om förkylning blir det näst intill omöjligt att  genomföra spelsäsongen så som vi planerat, ens för en liten publik. Och publiken som vågar sig till en teatersalong just nu är sannerligen liten. Varma tack till er som trots allt besökt oss under de tre föreställningar vi har genomfört! Men tyvärr måste vi ställa in resten av vårens föreställningar av The Erased och skjuta den på framtiden.

Så frukta inte över att du missat årets finaste teaterföreställning. Vi kommer att sätta upp The Erased igen i mars 2021!

Biljetter som redan är köpta på Kulturcentralen går att få återbetalda. Men om ni istället vill stötta oss genom att inte begära biljettpengen tillbaka så ber vi er spara biljetten – ni kommer att kunna byta den mot en fribiljett när vi sätter upp föreställningen igen om ett år.

 


 

Recensioner efter premiären av The Erased:

Briljant och oförutsägbar saga
Sydsvenskan:

”I ett löst sammansatt collage av scener tecknas bilden av en familj i sönderfall… På papperet dystert nog, men i scenversionen en rad vackert skimrande såpbubblor av ögonblick.”

”Ett Buster Keatonskt sätt att gestalta stora känslor med små medel, som förstärks av Hans C Roupes distinkta ljussättning och Jan-Erik Sääfs lyhörda musik och lyfter uppsättningens anslag av fantasteri och tragikomik.”

”Skickligt balanseras insatserna mot varandra i en uppsättning som på ett plan är en rättfram berättelse om arv och upprättelse. Men som dessutom rymmer spår och fickor av mörkt glimmande dröm och oförutsägbar saga.”

Teatermagi om att vägra låta sig förgöras
Skånska Dagbladet:

”Men mest av allt är det imponerande och berörande; en påminnelse om teaterns möjligheter att skapa illusion och identifikation även utan stora mängder teknik och ett komplext och verbalt narrativ.”

 


 

Vägra bli en av dom som suddas ut
The Erased utspelar sig vid ett bord. Det där vanliga matbordet vi alla känner igen, vardagens konstanta mötesplats ständigt stillastående men samtidigt i ständig förändring. Detta är historien om en flicka som är både vanlig och ovanlig, som växer upp med två föräldrar som är trasiga och därför även tar sönder sitt barn. Det här är en familj som i flera generationer har drivits av ängslan och rädsla. Ett arv som skapat en inre malande röst om att inte vara önskad och inte förtjäna att bli älskad. Ett malande som gör att du bit för bit raderas. Men det är också berättelsen om att skapa tillit, trots att du blivit matad med svek. Om hur flickan växer upp och möter människor som vågar älska. Om att vägra bli en av dom som suddas ut.

Crossing the Line Festival
Den 20-23 maj var Crossing the Line Festival i Galway på Irland inplanerad, men den är tyvärr inställd.

Praktisk information

  • Längd: 1h 20 min
  • På scen: Premiär 14 mars 2020.

Ensemble

Johanna Friberg
Therese Kvist
Nina Jemth
Dennis Nilsson
Tryggve Algeus
Frida Andersson
Niclas Lendemar
Pelle Öhlund
Frida Schriver / Louise Vainikainen
Malin Stegerling / Therese Hedelius

Produktion

Manus, regi & scenbild: Nina Jemth & Pelle Öhlund
Musik & komposition: Jan-Erik Sääf
Ljusdesign & scenbild: Hans C Roupe
Kostymdesign: Ulrika Arvidsson
Rekvisita: Annie Eliasson
Skrädderi: Carina Andersson
Ljuddesign & teknik: Martin Kullberg
Inspicienter & sminköser: Malin Stegerling & Therese Hedelius
Ensemblestöd: Louise Vainikainen
Producent: Erika Ehrnström
Fotograf affischbild: Lars Dareberg

Fotograf föreställningsbilder/pressbilder: Bodil Johansson

Datum

5 mar, 2021 - 16:00
Vi återkommer längre fram med info om datum och biljetter.

Trailer