Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

juni 5, 2014

Man utan Riktning (kortfilm)

En vindlande, mörk och humoristiskt film inspirerad av Dantes Den gudomliga komedin. När Herr D’s bil går sönder mitt i natten finner han sig mer vilsen än någonsin. Ett sjabbigt hotell tycks erbjuda skydd för natten men innanför de skeva väggarna väntar en surrealistisk resa som för honom allt längre ner i djupet bland udda hotellgäster, skräckinjagande servitriser och en talkshow-värd som hugger huvudet av sina gäster.

En lucka i ett schema, ett länge efterlängtat samarbete och en spontan idé blev inledningen på detta superspännande projekt.
Tillsammans med Nina Jemth och Pelle Öhlund från Varitéteatern Barbès, och Johannes Stjärne Nilsson från Kostr film har Moomsteatern skapat kortfilmen Man utan Riktning.

Manus och Regi: Johannes Stjärne Nilsson, Pelle Öhlund & Nina Jemth
Medverkande: Pierre Björkman, Niclas Lendemar, Gunilla Eriksson, Frida Andersson, Dennis Nilsson, Ronnie Larsson, Therese Kvist, Jörgen Darfeldt, Pelle Öhlund och Nina Jemth
Musik: Jan-Erik Sääf
Foto: Charlotta Tengroth
Scenografi: Cecilia Sterner & Miriam Myrtell
Kostym: Paola Billberg Johansson
Ljud: Jacob Gustavsson & Aleksander Karshikoff
Produktion: Kostr-Film i samproduktion med Moomsteatern, Sveriges Television, Film i Skåne och Ystad-Österlen Filmfond med stöd från Filminstitutet kortfilmskonsulent Andreas Fock och Sparbanksstiftelsen Skåne

MURloggor

Det började med ett teaterprojekt
Hösten 2013 hade föreställningen Mannen utan Riktning premiär i Malmö och våren där efter turnerade den över hela Sverige. Uppsättningen var ett samarbete mellan Moomsteatern och Riksteatern, och upphovspersonerna var Nina Jemth och Pelle Öhlund.

Våren 2014 skulle föreställningen spelas på en festival i Europa som ställdes in och en tidsmässig lucka öppnade sig för Moomsteatern, Nina och Pelle. Vi bestämde oss för att använda den till att göra en film! Vi ställde frågan till Johannes Stjärne Nilsson om han ville göra filmen tillsammans med oss och på den vägen var det…

Premiär i USA och världsturné
I september 2015 hade Man utan Riktning sin världspremiär på filmfestivalen Fantastic Fest i Austin, Texas. Sedan dess har filmen visats på flera filmfestivaler runt om i världen och dessutom visats på SVT.

Man utan Riktning har bl.a. besökt följande festivaler:
Les Utopiales i Nantes, Frankrike (där Pelle Öhlund fick juryns hedersomnämnade för sin roll som Mannen)
Nordiska Filmdagarna i Lübeck, Tyskland
Cucalorus Film festival i Wilmington, North Carolina, USA
Miyukino snöfilmfestival, Madaro ski resort, Japan
Stockholm Fringe Festival, Sverige

Följ filmens väg genom världen via facebooksidan.

ManAtFantasticFest

STORT TACK till alla er som valt att stötta vår kortfilm på bigchangewill.com!

Johannes Stjärne Nilsson har regisserat en lång rad kortfilmer och belönats med två guldbaggar och ett 70-tal internationella priser. Hans filmer har nått en stor internationell publik och visas återkommande på filmfestivaler, biografer och i konstvärlden. Flera av hans kortfilmer, så som Music for one apartment and six drummers och Kvinna vid grammofon, har premiärvisats i Cannes där också hans långfilm Sound of Noise prisades 2010.

De flerfaldigt prisbelönta skådespelarna och regissörerna Pelle Öhlund & Nina Jemth har hyllats för nyskapande och egensinniga uppsättningar som Ingen anledning till panik och Richard III. Med rötterna i cirkus och varieté blandar de komik och nattsvart tragedi med storslagna visuella uttryck, magi och poesi. De har belönades bl a med Region Skånes kulturpris 2000 och med Kvällspostens Thaliapris 2009.

Pelle och Nina har medverkat som skådespelare i flera av Johannes filmer, bl a Hotel Rienne, Music for one X-mas and Six Drummers och Sound of Noise. Man utan Riktning är deras första film i gemensam regi.

Här berättar Johannes om vår film för Skånskan.


Johannes Stjärne Nilsson, Gunilla Ericsson, Pelle Öhlund och Nina Jemth. Foto: Malin Stegerling

Gillar du detta? Dela med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union