Skapande Skola

Moomsteatern vill gärna skapa samarbeten med skolor i Skapande Skola-projekt. Ta med eleverna till någon av våra föreställningar och kombinera det med att vid ett annat tillfälle ha en workshop tillsammans med våra skådespelare. Längre ned på den här sidan kommer information om två paket vi har skapat i samband med de två föreställningar som finns på Moomsteatern under 2021. Men samarbeten handlar så klart alltid om att vi pratar om vad som funkar bäst för er och för oss!

Workshop med Moomsteaterns skådespelare

Moomsteatern i Malmö anställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. Vi drömmer om en värld där vi tar varje individ för vad den är och ser möjligheter istället för hinder. Genom att spela teater för barn visar vi dem att det är självklart att det finns en variation av skådespelare på scenen precis som det är självklart att det finns en variation av människor i samhället. Och så gillar vi så klart att få ge en riktigt bra teaterupplevelse!

Moomsteaterns skådespelare håller i teaterworkshops för barn, där de jobbar med lekfullhet och att skapa lust för teater och berättande. Det som barnen får med sig på köpet är ett möte med skådespelare med funktionsvariationer som delar med sig av sin kompetens. Roligt, utvecklande och inkluderande på samma gång, precis som det alltid borde vara!

Kom till Moomsteatern och prova att stå i rampljuset!

Ta med eleverna till Moomsteatern och låt dem känna på scengolvet. De kommer att få prova scenkostymer, improvisera med rekvisita och göra övningar där de får testa att stå i fokus. Workshoparna sker på vår scen, och ni kommer att få tillgång till kostymer och rekvisita ifrån våra förråd. Vi jobbar med rörelse och lekfullhet runt att improvisera fram sagor och karaktärer.

Plats: Moomsteatern, Olof Palmes plats 1 vid Nobeltorget i Malmö.

…Eller så kommer vi till er!

Vi kan också komma till er på skolan. Vi kommer att behöva ett rum med ett tomt golv, där vi kan röra oss och ta ut svängarna tillsammans med eleverna. Övningarna är liknande, vi jobbar med rörelse, lekfullhet och improvisation, men utan elementet av att prova kostymer.

Skolföreställningar på Moomsteatern under 2021

Under året 2021 finns två föreställningar för barn på vår repertoar:

Det bor en prinsessa på månen, faktiskt

Riktar sig till barn i ålder 5-7 år och finns tillgänglig i flera perioder under hela 2021. Om två flickor som kryper in i sitt sovrum på kvällen och inte kan somna. Istället börjar dom berätta sagor för varandra och snart står det klart att det går att resa var som helst, med fantasins hjälp. Medan de berättar utspelar sig sagorna som ett skuggspel i rummet.

Spöket på Canterville

Riktar sig till barn på mellanstadiet och spelas på Moomsteatern i Malmö hösten 2021. Detta är den klassiska historien av Oscar Wilde i ny skepnad! Om en familj som ärver ett hus och ett spöke, i en föreställning med massor av musik och skratt.

Sagopaketet

Riktar sig till: Fsk-klass
Antal: Max 25 elever
Kan bokas: Under hela 2021. Kontakta vår producent för att prata om vilka veckor på terminerna som fungerar.
Innehåll: Besök till föreställningen ”Det bor en prinsessa på månen, faktiskt” + 1,5 timmes workshop med Moomsteaterns skådespelare. Antingen på vår scen i Malmö eller hos er på skolan.
Kostnad: 10 000 kr för workshop + föreställning på Moomsteatern.
Ifall workshopen sker utanför Malmö tillkommer resekostnader.
Ifall ni vill boka in föreställningen till er skola kontakta vår producent för priser och villkor.

Spöketpaketet

Riktar sig till: Åk 4 och 5
Antal: Max 25 elever
Kan bokas: Höstterminen 2021
Innehåll: 1,5 timmes workshop med Moomsteaterns skådespelare + ett studiebesök under repetitionerna på Moomsteatern + biljetter till föreställningen ”Spöket på Canterville”. Workshopen kan ske på Moomsteatern eller hos er på skolan, men föreställningen spelar endast på Moomsteaterns scen i Malmö.
Kostnad: 11 000 kr för workshop + studiebesök + föreställning på Moomsteatern.
Ifall workshopen sker utanför Malmö tillkommer resekostnader.

 

Kontakta oss!
Vi välkomnar skolor som är intresserade av att göra Skapande Skola-projekt tillsammans med oss att kontakta vår producent Erika Ehrnström på email: erika@moomsteatern.com