Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

mars 19, 2012

Det måste ju va nåt som inte är fel

En föreställning om föreställningarna om Aspergers syndrom.

Möt skådespelaren Ronnie Larsson i den specialskrivna monologen om Aspergers syndrom. Ronnie har själv diagnosen Aspergers syndrom och tillsammans med regissör Bertram Heribertson och manusförfattare Per Törnqvist har han skapat en enmansföreställning där han tar med publiken på en mycket roande, underfundig och tankeväckande resa.

Föreställningen passar perfekt för sig själv, eller som en del av en konferens, ett möte, en mässa eller liknande. Den är mycket lättflyttad och kan uppföras var som helst om bara golvytan finns. Speltid: Ca 40 min.

Ronnie LarssonCitat ur föreställningen:

”Vet ni förresten vad neurotyper är? Inte? Men det är ju ni, ni andra. Ickeautisterna. Aha, tänker ni, vi normala! Men är det verkligen så? Är det så lätt?”

”En vacker dag kanske vi är i majoritet i samhället och då tar vi över i lunchrummen på arbetsplatserna. Då är det slut med kallpratet och dom tomma lögnerna och den falska artigheten.”

”Sådär kunde jag hålla på tills jag var helt färdig och bara sjönk ihop helt slut på marken som en potatissäck. Och sen satt jag där i timmar och bara grät och grät och undrade: Vad är det som inte stämmer, vad är det som är fel med alltihop?”

Så här skrev Boel Gerell i Sydsvenskan efter premiären:
”Anslaget är självironiskt och drivet, en lek med såväl det egna beteendet som våra förutfattade meningar och en gestaltning som med utgångspunkt i det mest personliga tecknar ett porträtt också av det omgivande samhället… Just i kraft av sin gestaltning lyfter Larsson fram nyanserna, humorn och smärtpunkterna”

För frågor, bokningar och prisuppgifter maila vår producent Anna Gustafsson

 

Gillar du detta? Dela med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union