The Erased

Moomsteatern, Olof Palmes plats 1, Nobeltorget Malmö

12 mar, 2022 - 10 apr, 2022

NYPREMIÄR FÖR THE ERASED: 12 MARS 2022

I vår får ni äntligen chansen att se The Erased live på scen!

Strax efter den kritikerrosade premiären med ett överväldigande mottagande från publiken, behövde vi sorgligt nog bryta spelperioden på grund av då rådande omständigheter. Men nu får vi äntligen spela The Erased för er och vi är så stolta över denna vackra föreställning!

Biljetter släpps i början av 2022 – håll koll på hemsidan och i våra sociala kanaler för att inte missa denna upplevelse!

 

Ni som sparade era biljetter köpta på Kulturcentralen från vårens föreställningar 2020 kommer att kunna byta den mot en fribiljett. Mer information om hur ni går tillväga kommer inom kort.

 

 


Vägra bli en av dom som suddas ut

The Erased utspelar sig vid ett bord. Det där vanliga matbordet vi alla känner igen, vardagens konstanta mötesplats ständigt stillastående men samtidigt i ständig förändring. Detta är historien om en flicka som är både vanlig och ovanlig, som växer upp med två föräldrar som är trasiga och därför även tar sönder sitt barn. Det här är en familj som i flera generationer har drivits av ängslan och rädsla. Ett arv som skapat en inre malande röst om att inte vara önskad och inte förtjäna att bli älskad. Ett malande som gör att du bit för bit raderas. Men det är också berättelsen om att skapa tillit, trots att du blivit matad med svek. Om hur flickan växer upp och möter människor som vågar älska. Om att vägra bli en av dom som suddas ut.

Historien berättas inte främst genom ord, utan genom bilder som skapas av ljus, musik och Moomsteaterns unika skådespelare som rör sig i en koreografi som för tankarna till dans och poesi – och som talar rakt till ditt hjärta!

 


Digitala skolföreställningar för gymnasiet och vuxna

Från Januari – Mars 2022 erbjuds gymnasie- och vuxenutbildningar att se digitala föreställningar av Moomsteaterns succéföreställning The Erased. Föreställningen kan ses tillsammans i klassrummet eller som hemuppgift. Om du vill boka en visning skickar vi även med handledningsmaterial till lärare med tillhörande arbetsuppgifter för eleverna att arbeta självständigt med efteråt. För bokning & mer information, maila till vår producent: frida.alkestrand@moomsteatern.com

 


 

Briljant och oförutsägbar saga
Sydsvenskan:

”I ett löst sammansatt collage av scener tecknas bilden av en familj i sönderfall… På papperet dystert nog, men i scenversionen en rad vackert skimrande såpbubblor av ögonblick.”

”Ett Buster Keatonskt sätt att gestalta stora känslor med små medel, som förstärks av Hans C Roupes distinkta ljussättning och Jan-Erik Sääfs lyhörda musik och lyfter uppsättningens anslag av fantasteri och tragikomik.”

”Skickligt balanseras insatserna mot varandra i en uppsättning som på ett plan är en rättfram berättelse om arv och upprättelse. Men som dessutom rymmer spår och fickor av mörkt glimmande dröm och oförutsägbar saga.”

Teatermagi om att vägra låta sig förgöras
Skånska Dagbladet:

”Men mest av allt är det imponerande och berörande; en påminnelse om teaterns möjligheter att skapa illusion och identifikation även utan stora mängder teknik och ett komplext och verbalt narrativ.”

Praktisk information

  • Målgrupp: Rekommenderas från 15 år
  • Längd: 1h 20 min
  • Lärarhandledning: Ladda ner

Ensemble

Johanna Friberg
Therese Kvist
Nina Jemth
Dennis Nilsson
Tryggve Algeus
Frida Andersson
Niclas Lendemar
Pelle Öhlund
Malin Stegerling / Therese Hedelius

Produktion

Manus, regi & scenbild: Nina Jemth & Pelle Öhlund
Musik & komposition: Jan-Erik Sääf
Ljusdesign & scenbild: Hans C Roupe
Kostymdesign: Ulrika Arvidsson
Rekvisita: Annie Eliasson
Skrädderi: Carina Andersson
Ljuddesign & teknik: Martin Kullberg
Inspicienter & sminköser: Malin Stegerling & Therese Hedelius
Repetitions & föreställningscoach: Louise Vainikainen
Producenter: Erika Ehrnström & Frida Alkestrand Christensen
Fotograf affischbild: Lars Dareberg
Fotograf föreställningsbilder/pressbilder: Bodil Johansson

Datum

12 mar, 2022 - 19:00
Nypremiär!
18 mar, 2022 - 19:00
Biljetter släpps inom kort
19 mar, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
20 mar, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
25 mar, 2022 - 19:00
Föreställning + AW på restaurang MAT
26 mar, 2022 - 15:00
Malmö Scenfest!
27 mar, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
1 apr, 2022 - 19:00
Biljetter släpps inom kort
2 apr, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
3 apr, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
8 apr, 2022 - 19:00
Biljetter släpps inom kort
9 apr, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort
10 apr, 2022 - 15:00
Biljetter släpps inom kort

Trailer