Gökboet, 2013. Foto: Bodil Johansson Mannen utan Riktning, 2013. Foto: Bodil Johansson Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius Styra med tassar, 2012. Foto: Bodil Johansson Möss & Människor, 2009. Foto: Henrik Hedenius Compagnie of Strangers, 2010. Foto: Henrik Hedenius OZ, 2010. Foto: Henrik Hedenius
Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Våra föreställningar

Just nu kan du köpa biljetter till
Föreställningar att boka för turné
Kommande föreställningar:

Det måste ju va nåt som inte är fel (2008)

En föreställning om föreställningarna om Aspergers syndrom.

Möt skådespelaren Ronnie Larsson i den specialskrivna monologen om Aspergers syndrom. Ronnie har själv diagnosen Aspergers syndrom och tillsammans med regissör Bertram Heribertson och manusförfattare Per Törnqvist har han skapat en enmansföreställning där han tar med publiken på en mycket roande, underfundig och tankeväckande resa.

Ronnie Larsson

”Asperger? Vem vet? I och för sig kan man väl spekulera hit och dit om dom flesta i världshistorien. Karl den 12e? Kanske. Glenn Gould? Vem vet? De finns till och med dom som tror att Bill Gates är en aspis. Bara för att han satt och gungade som Rainman i en rättegång 1998. Ni kan kolla själv på Youtube, så får ni se. Men i så fall vill jag påstå att alla tennisspelare har Aspergers. Kolla bara hur dom ser ut när de ska ta emot en serve.”

Så här skrev Boel Gerell i Sydsvenskan efter premiären: ”Anslaget är självironiskt och drivet, en lek med såväl det egna beteendet som våra förutfattade meningar och en gestaltning som med utgångspunkt i det mest personliga tecknar ett porträtt också av det omgivande samhället… Just i kraft av sin gestaltning lyfter Larsson fram nyanserna, humorn och smärtpunkterna”

Eftersom föreställningen fortfarande spelas kan ni även läsa om den på den här sidan.

Malmö stadRegion SkåneKulturrådetStudieförbundet VuxenskolanCSR FactoryCo-funded by the Creative Europe Programme of the European Union