Barn är roligare än vuxna- Tryggve Algeus

Hur skulle det vara att förbli barn hela livet? Att slippa ta ansvar för en massa tråkiga saker. Att kunna leva här och nu och inte behöva tänka på att tömma diskmaskinen eller laga mat varenda kväll.

Låt oss se vad Tryggve, en av skådespelarna i ”Peter Pan” svarade!

 

Vad hade varit det bästa med att aldrig bli vuxen? 

-Det bästa med att aldrig behöva bli vuxen vore att jag skulle slippa ta ansvar. Att inte behöva göra vuxna saker som att betala räkningar, tvätta, städa och laga mat. Det vore en dröm. Jag skulle slippa socialisera mig med vuxna och bara få leka med andra barn, dom är ofta roligare än vuxna. 

 

Vad vore det sämsta med att förbli barn resten av livet? 

-Att jag aldrig skulle få uppleva vuxenheten och livets gång. Jag skulle aldrig få göra vuxna saker som att få en familj och skaffa ett jobb på Moomsteatern. När man blir vuxen får man lära sig att ta ansvar och inte vara beroende av föräldrar. Jag tror att det tillslut skulle bli tråkigt att bara leka med barn. 

 

Vad hade du gjort om du träffat dig själv som barn? 

-Jag hade sagt att det är dags att växa upp och äntligen bli vuxen. Sen hade jag valt att den ena av mig är ett barn och den andra är en vuxen och sen kan vi byta ibland och lära oss av varandra.   

 

Foto Dennis Claesson & Emilia Ekman Larson

Intervju Emilia Ekman Larson