Crossing the Line Festival i Galway 2020

Den 20 – 23 maj 2020 reser Moomsteatern till Galway på Irland för att medverka i teaterfestivalen Crossing the Line Festival! Moomsteatern kommer att spela föreställningen The Erased och i festivalprogrammet finns föreställningar från teatergrupper i sex olika länder. Samtliga medverkande teatrar arbetar med skådespelare med intellektuella funktionsvariationer och ingår i det europeiska nätverk som kallas Crossing the Line.

Crossing the Line är ett nätverk som arbetar för att fler scenkonstnärer med intellektuella funktionsvariationer ska finnas på scener i hela Europa. Alla dessa teatrar vill via sin scenkonst visa på det konstnärliga mervärde som det innebär att göra scenkonst tillsammans med skådespelare och artister med variation. Men våra konstnärliga visioner och uttryck ser väldigt olika ut, och även det är poängen: Variationen mellan teatergrupper som inkluderar skådespelare med intellektuella funktionsvariationer är lika stor som variationen mellan teatrar som inte gör det.

På festivalen i Galway kommer publiken bland annat att kunna se fantastisk scenkonst av Mind the Gap från England, Compagnie de l’Oiseau Mouche från Frankrike, Hijinx från Wales, Teatr 21 från Polen, Theater Babel från Holland, samt flera irländska grupper och däribland våra värdar Blue Teapot Theatre. Det kommer också att skapas en plats mitt i staden där festivalcentret bjuder på en social samlingsplats, men framför allt där det organiseras samtal och diskussioner om scenkonstens villkor.

Köp biljetter, se festivalprogrammet och läs mer (obs, endast på engelska) på:

Festivalens hemsida