Dennis Mortensson- ”Det är väl allas dröm att alltid vara ett barn? ”

Hur skulle det vara att förbli barn hela livet? Att slippa ta ansvar för en massa tråkiga saker. Att kunna leva här och nu och inte behöva tänka på att tömma diskmaskinen eller laga mat varenda kväll.

Låt oss se vad Dennis, en av skådespelarna i ”Peter Pan” svarade!

 

Vad vore det bästa med att aldrig bli vuxen? 

-Det vore att kunna ha all tid som lektid. Inte ha några måsten. Om jag hade varit ett barn hade jag inte haft samma krav på mig själv. Jag hade bara lekt, på badhus och i lekparken. Jag hade haft ett pysselrum. Hade jag fått drömma hade jag bott på landet och bara ätit våfflor och tårta och druckit hallonsaft…Åh va härlig och fri den tanken känns.

Kan du inte äta tårta och dricka hallonsaft som vuxen då? 

-Nej men nu är det ju inte bara att äta den där tårtan, utan nu ska det planeras, handlas, tillagas, vispas, diskas… ett jäkla meckande! I somras skulle jag göra pannkakor till mina vänners barn, men herregud vilket projekt det blev, vi var tvungna att dra en förlängningssladd över hela huset och sen var det kladdigt överallt och så åts pannkakorna upp på 3 minuter. Nej det är inte samma känsla nu som när jag var ett barn.

Vad vore det sämsta med att förbli barn resten av livet?  

-Nej men det finns ingenting negativt med det. Det är väl allas dröm? Att slippa krav och tider och så! Och när ens kompisar blir vuxna kommer det ju hela tiden nya barn att bli kompis med! Nu tänkte jag ju på dröm versionen av att vara ett barn, men jag hade inte velat vara i min barndom resten av livet…Jag tänker på Pippi Långstrump! det hade varit härligt att testa att leva hennes liv och göra precis vad jag vill. Men det är såklart inte alltid kul att vara Pippi heller, klara sig helt själv och så. Hade det ens gått att leva ett sånt liv i det här samhället? 

Finns det något positivt med att bli vuxen då? 

-Ja det är såklart. Jag mår bättre nu och är mycket tryggare i mig själv. Och min trygghet är inte bara mina föräldrar längre utan också min man Thomas! Och sen så älskar jag ju att stå på scen och spela teater såklart! 

 

 

Foto Emilia Ekman Larson och Dennis Claesson

Intervju Emilia Ekman Larson