”Det är sånt man får ta när man sover över där” – Tryggve

Sist ut har vi äntligen Tryggve Algeus som spelar Valle – del av tjänstetrion Ville, Valle och Viktoria.
Och Tryggve har några riktiga spökhistorier att bjuda på…

 

– Tror du på spöken?

”Det gör jag faktiskt, för jag har två spöken på mitt sommarställe i Småland”

– Berätta mer!

”Det har bott en familj, mannen har misshandlat kvinnan och så trillade hon ner för trappan. Då blev han så olycklig att han hängde sig i en stolpe i ladugården. Och sen efter så har man ibland sett dom, hört dom och så”

– Har du sett dom någon gång?

”Ja, ibland har jag sett dom. När det åskar och regnar väldigt mycket, då har man sett henne gå omkring i ett stort sovrum i nedersta delen av huset. Och när jag har sovit där i sängen som liten så har jag sett henne gå runt i rummet. Och sen märkte jag bonden också, när jag lekte med kattungar inne på ladugården. Jag låg och sov i en lada med höbalar och kattungar och under natten så hörde jag honom utanför dörren, i andra delen av ladugården. Det är sånt man får ta när man sover över där”.

 

– Vad tror du din karaktär, Valle, är rädd för?

”Valle och Ville och Viktoria har en sträng chef, Umney, som håller i allt. Och säger ’Nu ska ni göra det Valle och Ville och Viktoria, nu ska ni göra detta’ osv. Hårt hållna, som i 1600-1700tals historier. Man ska göra på rätt sätt och bete sig på rätt sätt, göra på ett visst sätt, så att Umney ska bli nöjd. Allt ska vara jättekorrekt och jättefint och jätteståtligt. Man får inte säga emot och man får inte säga nej”

– Så han är rädd för att göra fel?

”Han är jäktad och rädd för att göra fel”.

 

– Vilken karaktär, förutom Valle, hade du velat spela i föreställningen?

”Jag hade nog velat spela Simon fast jag hade fått öva jättemycket. Det hade varit rätt roligt faktiskt. Bara för att pröva på”.