I väntan på bussen

Moomsteatern i Malmö och på turné i andra kommuner 2023

26 aug, 2022 - 17 dec, 2023

– Du Didi?
– Ja, vad är det Gogo?
– Varför sitter vi på den här bänken?
– Vi väntar Gogo.
– Vad väntar vi på?
– Vi väntar på bussen Gogo.
– Javisst ja. Jag glömde.

Didi och Gogo sitter på en bänk vid en busshållplats och väntar. Och att vänta är ju en aktivitet i sig. Kanske är det själva väntan som liksom fyller hela livet? Med underfundig och absurd humor bjuder Anna Höglund i barnboken Didi och Gogo väntar på bussen på en fri tolkning av Becketts klassiska teaterpjäs I väntan på Godot.

I Pelle Öhlunds regi och dramatisering av boken blir berättelsen till en rolig och finurlig teaterföreställning på Moomsteatern, för barn i åldern 6-9 år och alla vuxna med barnasinnet i behåll! På scenen får ni möta Moomsteaterns skådespelare Dennis Mortensson, Therese Kvist och Tryggve Algeus i barnföreställningen I väntan på bussen.

I väntan på bussen har premiär på Moomsteatern i augusti 2022, men spelas då endast en handfull föreställningar. Sedan kommer den att ge sig ut på turné under hösten 2023! Om du är intresserad av att köpa in föreställningen till din skola, kommun eller förening under 2023 är du varmt välkommen att kontakta vår producent: ellen@moomsteatern.com

Recensioner

”Rollfördelningen för tanken till den mellan en vuxen och ett barn. Eller om man så vill, mellan en människa i mängden och samhället i stort vars regler vi förväntas följa även då de tycks absurda. Med små medel berättas en långt större historia, som utan irriterande pekpinnar lämnar över till betraktaren att göra den till sin.” (Skånska Dagbladet)

”Moomsteaterns skådespelare Therese Kvist och Dennis Mortensson gör en suverän insats som vännerna Didi och Gogo. De är perfekt samspelta både repliker och genomtänkta rörelsemönster där så väl mim som slapstick dyker upp i associationerna.” (Sydsvenskan)

 

Praktisk information

 • Målgrupp: Barn i ålder 6-9 år, och vuxna med barnasinnet i behåll
 • Längd: 30-35 min
 • På scen: Möjlig att köpa in för turné och gästspel hösten 2023. Kommer att visas under kort period på hemmascen i Malmö till hösten.

Ensemble

Therese Kvist – Didi

Dennis Mortensson – Gogo

Tryggve Algeus – Lucky

Produktion

Efter boken ”Didi och gogo väntar på bussen” av Anna Höglund
Regi & manus: Pelle Öhlund
Ljusdesign & scenografi: Hans C Roupe
Kostymdesign & rekvisita: Evelina Johansson
Musik: Jan-Erik Sääf
Maskdesign: Agneta von Gegerfelt
Föreställningstekniker: Jonatan Bergsman
Inspicient, sminkös & scenarbetare: Malin Stegerling
Repetitions- och föreställningscoach: Louise Vainikainen
Tillverkning lösmask: Mats Öhlund
Skrädderi: Teddie Andersson
Sömnad: Therese Hedelius
Affischillustration: Anna Höglund
Fotograf: Bodil Johansson
Produktionsassistent: Emilia Ekman Larson
Producent: Erika Ehrnström

Turné- och tekniska uppgifter

 • Byggtid: 4 timmar
 • Rivtid: 2 timmar
 • Scenmått: 7 x 5 meter
 • El: 1 x 16 A
 • Mörkläggning: Ja
 • Bärhjälp: 2 personer
 • Publikantal: 60 barn (max två klasser per föreställning vid skolföreställningar). Vid offentliga föreställningar med fler vuxna funderar en något större publik.
 • Pris: Offentlig föreställning 12 000 kr för 1 föreställning, därefter 9 000 kr/föreställning. Skolföreställning 9 000 kr för 1 föreställning, därefter 6 000 kr/föreställning. Priser exkl. moms. Ersättning för resor, boende och traktamente tillkommer.

Datum

26 aug, 2022 - 18:00
Familjepremiär på Moomsteatern
4 sep, 2023 - 10:00
Turnéstart i september 2023
17 dec, 2023 - 10:00
Avslut för höstturné

Trailer