Lilla Asmodeus (2011)

Ulf Stark (Dårfinkar & DönickarKan du vissla Johanna, mm) har skrivit Lilla Asmodeus som i händerna på Moomsteatern blir en komisk familjeföreställning fylld av musik, visuell magi och eftertanke. Bakom den sprakande historien och varma humorn hittar vi berättelsen om hur det är att vara annorlunda.

Följ med Moomsteaterns ensemble ned till underjorden och möt den lilla djävulspojken Asmodeus. En skam för sin familj – på tok för godhjärtad och vänlig och hittar aldrig på några bus, han kletar inte ens snor i soffan! Det går inte för sig när man är ett av djävulens barn och för att bevisa att han är en riktig djävul skickas han upp till ovanjorden och har fram till midnatt på sig att lura med sig en oskyldig själ. Det blir en sällsam jakt för lilla Asmodeus bland änglabagerskor, ovanjordens barn och flygande kor – och resultatet blir inte riktigt vad hans pappa har förväntat sig! En magisk och musikalisk berättelse, visuell och händelserik där våra allra viktigaste frågor tas upp – de om livet och kärleken.

Föreställningen hade premiär på Moomsteatern i oktober 2011 och gästspelade senare även på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Grand i Trelleborg och Teater Tre i Stockholm. De brokiga karaktärerna spelades av Moomsteaterns fulla ensemble tillsammans med de tre då nya eleverna från Moomsteaterns elevskola, och gästskådespelaren Tony Lundgren i rollen som Asmodeus.

Lilla Asmodeus hade sin egen webbsida med information om personerna på och bakom scenen, recept på Änglabagerskans Drömmar, kompositör Jan-Erik Sääfs musikblogg, lärarhandledning och fördjupningsmaterial. Besök Lilla Asmodeus webbsida.

Läs recensioner:

”Sevärt om en dålig djävel” – Kvällsposten.
”Älskade figurer behöver bottna” – Sydsvenskan.

Ensemble

Tony Lundgren
Frida Andersson
Dennis Nilsson
Therese Kvist
Gunilla Ericsson
Ronnie Larsson
Niclas Lendemar
Pierre Björkman

Produktion

Efter en bok av Ulf Stark
Dramatisering: Jan Modin
Förlag: Teater & musik
Regi och Bearbetning: Kjell Stjernholm
Kompositör och Musiker: Jan-Erik Sääf
Scenografi, Kostym och Mask: Malin Kihlberg
Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljuddesign och Föreställningstekniker: Martin Kullberg
Projektioner och Reklamfilm: Strobemedia
Inspicient: Malin Stegerling
Regiassistent: Rieke-Lea Kropp
Scenmästare och Attributmakare: Katja Lindström
Skräddare och Maskörassistent: Sandra Haraldsen
Praktikant kostym: Ebba Fransson Krook
Illustrationer och Affisch: Jerker Eriksson
Fotograf: Bodil Johansson
Producent och Grafisk formgivning: Sandra Johansson