Peter Pan på Helsingborgs stadsteater (2022)

Helsingborgs stadsteater

19 nov, 2022 - 21 jan, 2023

Alla barn blir vuxna. Alla utom ett…

Hösten 2022 flyttade Moomsteatern in på Helsingborgs stadsteater! Där väntade ett sagolikt äventyr för barn, unga och vuxna, när Moomsteaterns skådespelare var med i årets stora, härliga familjeföreställning.

 


 

Wendy och hennes bröder är ofta ensamma hemma när deras föräldrar är upptagna med annat. Hon tycker det verkar tråkigt att bli vuxen, för vem vill ha en massa vardagliga bekymmer och ansvar?

Så en kväll dyker Peter Pan och hans älva Tingeling upp i syskonens sovrum. Han vill ta dem till landet Ingenstans, ett land där man aldrig blir vuxen. Utan att tveka följer Wendy och hennes bröder med på resan till en värld bortom stjärnorna, en plats fri från vuxenvärldens krav och förmaningar. Där får de lära känna borttappade barn, träffa sjöjungfrur och vara med om magiska upplevelser de bara kunnat drömma om. Men när de plötsligt står öga mot öga med Peter Pans ärkefiende, den ökände Kapten Krok och hans pirater, ställs allt på sin spets.

”Peter Pan” blev en berörande och visuellt häftig familjeföreställning om vikten av att fortsätta leka hela livet. En hyllning till människans gränslösa fantasi och sagans kraft – ett spännande äventyr för både unga och gamla.

Uppsättningen var ett samarbete mellan Moomsteatern och Helsingborgs stadsteater. För regin stod Kajsa Giertz, som med ”Peter Pan” gjorde sin avskedsuppsättning i rollen som teaterchef på Helsingborgs stadsteater. Moomsteaterns Jan-Erik Sääf stod för musiken och fyra av Moomsteaterns skådespelare medverkade tillsammans med sex skådespelare från Helsingborgs stadsteater.

Premiären skedde med dunder och brak den 19 november 2022 och föreställningen spelade fram till och med den 21 januari 2023.

Praktisk information

  • Målgrupp: Barn och vuxna
  • Längd: 2 timmar, inkl paus
  • På scen: 19 nov, 2022 - 21 jan, 2023
  • Produktion: Helsingborgs stadsteater i samarbete med Moomsteatern

Ensemble

Tryggve Algeus
Tobias Borvin
Therese Kvist
Niclas Lendemar
Dennis Mortensson
Elin Norin
Maria Påhls
Alaa Rashid
Birgitta Rydberg
Robert Rydberg

Produktion

Dramatisering: Emma Broström, fritt efter en saga av J.M. Barrie
Regi & koreografi: Kajsa Giertz
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi, kostymdesign & maskdesign: Helle Damgård
Ljusdesign: Mikael Sylwest

Fotograf föreställningsbilder: Emmalisa Pauly

Datum

19 nov, 2022 - 18:00
Premiär!
21 jan, 2023 - 18:00
Sista föreställning!

Trailer