Veronica’s Room (2017)

En thriller i 2 akter av Ira Levin, författare till Rosemary’s baby

Veronica’s Room är skriven av Ira Levin, som är allra mest känd för Rosemary’s Baby. Andra verk av Ira Levin är The Stepford Wives, Pojkarna från Brasilien och Deathtrap. Veronica’s Room har till skillnad från dessa inte filmatiserats. Den hade premiär på Broadway 1973. I Moomsteaterns version flyttades handlingen till nutid.

Berättelsen i Veronica’s Room bygger på spänning och de vändningar som historien tar. Vi vill därför inte avslöja för mycket om handlingen, men vi kan berätta bakgrunden. Det unga paret Susan och Larry är på en date när de träffar ett äldre par som chockeras av Susans likhet med en flicka som hette Veronica. Paret vill be Susan om en tjänst och bjuder därför hem ungdomarna till sig. När berättelsen börjar har de alla fyra samlats i Veronicas rum.

Ensemblen i Veronica’s Room bestod av fyra skådespelare där Therese Kvist var den enda från Moomsteaterns fasta ensemble. På scenen hade hon denna gång istället sällskap av Tom Ahlsell, Lotta Thorell och Christoffer Rigeblad. Tom har tillhört den fasta ensemblen på Malmö Stadsteater där han har arbetat sedan han gick ut Scenskolan 1978. Han har även medverkat på andra teatrar, i radioteater och TV. Lotta minns många från humorprogrammet Helt Apropå men nu för tiden är hon ett välbekant ansikte på privatteatrarnas scener. För både Lotta och Tom var detta första mötet med Moomsteatern. Christoffer däremot gjorde en roll i Moomsteaterns filmatisering av Fix You. Han har tidigare gått Teaterlinjen på Fridhems folkhögskola.

Praktisk information

Ensemble

Flickan – Therese Kvist
Mannen – Tom Ahlsell
Kvinnan – Lotta Thorell
Pojken – Christoffer Rigeblad

Produktion

Av Ira Levin
Bearbetning & Regi: Per Törnqvist
Scenografi, Kostym & Rekvisita: Miriam Myrtell
Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljuddesign: Martin Kullberg
Inspicienter & sminköser: Malin Stegerling & Sanne Hellberg
Tekniker & skådespelarcoach: Erik Almgren
Grafisk formgivning: Sandra Johansson
Producent: Anna Gustafsson

Trailer