Wonderland (2019)

Mobilia köpcenter i Malmö

Välkommen till Wonderland. Här är alla galna. Du också.

På köpcentret Mobilia i Malmö byggde Moomsteatern tillsammans med Teater Insite upp en värld inspirerad av Lewis Carrolls Alice i Underlandet. Detta var inte en teaterupplevelse där du satt tryggt och stilla i en stol och betraktade ett skådespel. Det här var en galen upplevelse där publiken blev en del av själva föreställningen!

”Vi har inte en evighet på oss. Snart kan allt vara försent.” säger den vita kaninen, innan Alice faller ner i ett djupt hål. Publiken följde med på Alices desperata vandring genom tid och rum, med en nyckel som inte verkar passa någonstans. Underjordens landskap är befolkat av märkliga varelser som alla tycks galna, eller är det Alice som är galen? I Wonderland är logiken satt ur spel, det är en plats där du inte längre kan se skillnad på vad som är verkligt eller overkligt och tvingas omvärdera vem du i själva verket är.

Som publik fick du redan vid biljettköp göra ditt första val: Vill du vara en Besökare som guidas runt i det galna Underlandet? Eller vill du utmana din upplevelse ytterligare och vara en Invånare?

Den som valde att vara Invånare mötte upp med den vita kaninen på Mobilia en halvtimme tidigare än Besökare och fick snabbt själv förvandlas till kanin. Det innebar en färd med den lilla kaninflocken runt i det öppna köpcentret, en bilfärd in på torget där besökarna väntade, och uppgifter under besöket i Wonderland. Men även Besökare ikläddes kaninmasker innan de klev ned i Wonderland. Upplevelsen innebar högt tempo och galna scener, men avslutades med en stillsam teceremoni i det stängda köpcentret.

Tack till alla er, Besökare och Invånare, som vågade följa med oss till Wonderland!

 

Praktisk information

  • Målgrupp: Från 15 år
  • Längd: 2 timmar

Ensemble

Dennis Nilsson
Frida Andersson
Jan Unestam
Johanna Friberg
Matthias Thorbjörnsson
Niclas Lendemar
Nina Jemth
Ronnie Larsson
Therese Kvist
Tryggve Algeus

Produktion

Produktion: Moomsteatern och Teater Insite

Koncept, manus & regi: Nina Jemth
Konceptidé & smaksättning: Matthias Hahne Thorbjörnsson
Scenografi & ljus: Ilkka Häikiö
Musik & ljud: Martin Kullberg
Kostym & mask: Ulrika Arvidsson & Chiara Pellizzer
Snickare & rekvisitör: Matilda Berggren
Maskkonsult: Agneta Von Gegerfelt
Dekormåleri & affischbild: Bartosz Nalezinski
Inspicienter: Malin Stegerling & Therese Hedelius
Ensemble- & repetitionstöd: Louise Vainikainen
Producent: Erika Ehrnström

Pressfoto: Bodil Johansson

Trailer

Följ med till Wonderland. Här är är alla galna. Du också.

Wonderland. Med Teater Insite och Moomsteatern, i regi & bearbetning av Nina Jemth. På Mobilia köpcentrum i Malmö i oktober 2019. Biljetter finns på https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/wonderlandGlöm allt du vet om teater och kasta dig in i den mest surrealistiska upplevelse du någonsin erbjudits.Film och musik: Martin Kullberg

Slået op af Moomsteatern Malmö i Onsdag den 25. september 2019