Gästspel: SpaceTimeLab med Min europeiska kärlek, 20-26 okt

Mellan den 20-26 oktober kan du se SpaceTimeLabs föreställning Min europeiska kärlek hos Moomsteatern. Ett drama baserat på mänskliga erfarenheter och aktuella händelser från det nu pågående kriget i Ukraina, skrivet av Iryna Serebriakova.

Under oktober och november flyttar Moomsteatern in hos Lilith Performance Studio. Då passar vi på att hyra ut vår egna scen för gästspel. Den 20-26 oktober välkomna vi SpaceTimeLab.

Min europeiska kärlek är den tredje produktionen i SpaceTimeLabs projekt World at War. I tre pjäser har de tagit kriget till det som många kallar ett “fredsskadat” land för att diskutera och problematisera krigets konsekvenser, där långt borta men ändå så nära. De har samarbetat med experter inom Röda Korset och Försvarsmakten, men framför allt kommit nära de vars liv präglas av dessa konsekvenser, tagit del av deras berättelser och erfarenheter som de vill dela med sig av.

När ryska styrkor invaderar Ukraina, flyr Marina kriget för att starta ett nytt liv i Västeuropa hos sin före detta älskare Christian och dennes son. Drömmen om Europa är något hon delar med många av sina landsmän, men verkligheten motsvarar sällan våra drömmar och hon slits mellan kärlek, svartsjuka och en plötslig längtan tillbaka till sådant hon aldrig riktigt uppskattat förrän det gått förlorat. Pjäsen är baserad på verkliga mänskliga erfarenheter och aktuella händelser från det nu pågående kriget i Ukraina.

Författare: Iryna Serebriakova
Regissör: Richard Asker
Koreograf: Anette Jellne
Medverkande: Anette Jellne, Oscar Rosberg, Richard Asker
Kompositör / ljud: Richard Asker
Ljus: Thomas Dotzler
Översättning: Richard Asker
Produktion: SpaceTimeLab

Målgrupp: Vuxna och unga vuxna från 15 år.
Föreställningen är ca 75 minuter lång.

SpaceTimeLabs signum är att skapa en scenisk helhet av text, koreografi och musik i sina uppsättningar. Deras ambition är att skapa möten mellan olika världar: text och rörelse, klassiskt och nyskrivet, lättsamt och djupt. Med fokus på den levande gestaltningen låter de olika genrer korsbefrukta varandra. Stilar och traditioner slås samman i strävan att nå en nyfiken publik med olika bakgrunder och erfarenheter. De vill att scenrummet ska vara en mötesplats där olika perspektiv får ställas mot, och beröra varandra. Ett forum för kontemplation, reflektion och angelägna diskussioner om stort och smått. Ett tillfälle att delta i stunder av levande kommunikation, människor emellan.

I november spelas även föreställningen på Ö2 i Stockholm. Klicka här för att läsa mer på SpaceTimeLabs hemsida.

Speldatum hos Moomsteatern: Sex föreställningar mellan fredag 20e och torsdag 26 oktober, samtliga kl 19.00.

Klicka här för att boka biljetter via Kulturcentralen.