”Jag tror att Beata är lite rädd att det inte finns spöken” – Sissela

Sissela Persson är en av gästskådespelarna i Spöket på Cantershus. Hon spelar Beata, den äldsta dottern i familjen. Beata är inte särskilt imponerade av spökerier, men hur känner Sissela?

 

– Tror du på spöken?

”[Inhalerar] Ja! Ja det gör jag.”

– Har du sett spöken någon gång?

”Nää, eller jo… jaaa… det vet jag inte. Jag tror att jag har sett ett spöke en gång”.

 

– Vad tror du din karaktär, Beata, är rädd för?

”Hmmm… oj! Hon är ju väldigt orädd. Hon har många repliker som är kopplade till att hon inte är rädd. Så vad är hon rädd för…? Jag tror att hon är lite rädd att det inte finns spöken. Eller att det inte finns någonting efter döden. Hennes mamma har gått bort, och hon hoppas på att hon har hamnat på ett bra ställe. Hon är lite rädd för att hon inte ska vara på ett bra ställe, eller inte finnas över huvud taget”

– Så hon är kanske lite lättad över att där finns ett spöke?

”Mm, det tror jag! Då blir det ett litet bevis på att hon kommer ha det bra där hon är”.

 

– Vilken karaktär, förutom Beata, hade du velat spela i föreställningen?

”Då hade jag velat spela… spöket eller Otis… tror jag!”