Hur tänker Moomsteatern angående Corona?

Med anledning av Corona-viruset har vi fått många frågor kring vad som gäller vid ett besök på våra föreställningar, om vi kommer att stänga teatern eller om vi har några särskilda restriktioner. Så här kommer information om hur vi tänker på Moomsteatern.

Vi följer noga utvecklingen och dom rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regeringen tar fram. Regeringen beslutade den 11 mars om ett förbud mot att hålla sammankomster med fler än 500 deltagare. Eftersom Moomsteatern har 160 platser i vår salong så gäller inte förbudet oss, men vi har ändå bestämt att vidta några åtgärder för att göra besöket tryggare för vår publik.

– Till att börja med ber vi alla som köpt biljett och som känner sig sjuka att stanna hemma. Vi kommer så klart att be vår personal om detsamma. Biljetter kan återbetalas upp till 24 timmar efter föreställningen du skulle gått på.

– För att skapa luft och avstånd för er som kommer hit kommer vi endast att sälja 50 biljetter per föreställning. För dig som bokar online kan det komma att se ut som om det är många fler bokade, men det är för att vi går in och bokar upp tomma platser så att ni som besöker oss inte sitter allt för tätt tillsammans.

– Skolföreställningar spelas som planerat, men vi har stängt för fler bokningar och alla ni som redan bokat kommer att få ett mail av oss på Moomsteatern.

Skulle läget förändras så håller vi er så klart uppdaterade, men just nu hoppas vi på att få spela denna fantastiska föreställning som vi jobbat så hårt för! Det kommer att bli vid färre tillfällen och för betydligt färre människor än vad vi hade planerat, men på teatern är vi överens om att det är bättre än att helt lägga ner den och stänga teatern. Så länge våra medarbetare får vara friska vill vi välkomna er som är friska och som vill få positiva upplevelser i allt det trista. Och försäkra er om att det inte kommer att innebära någon större folksamling, till de flesta föreställningar blir ni färre än 50 personer.