Moomsteatern söker projektledare till Viaductus

Moomsteatern har beviljats anslag från Allmänna Arvsfonden för ett treårigt projekt vid namn Viaductus. Projektet görs i samarbete med ShareMusic & Performing Arts och Skånes Dansteater. Nu söker vi en projektledare som kan arbeta heltid med Viaductus i en treårig projektanställning.

Om Viaductus

Inkluderande scenkonst tillsammans med scenkonstnärer med funktionsvariation handlar om att belysa icke-normativa kroppar och nyskapande uttryck. Det rör sig om inkluderande processer, både praktiskt och konstnärligt. Att ge scenkonstnärer med funktionsvariation utrymme i den professionella scenkonstvärlden stärker individens rättigheter, men det skapar också ringar på vattnet i hela samhället. Skådespelare, dansare och scenkonstmusiker blir förebilder för andra personer med funktionsvariation. Scenkonsten ska spegla samhället och då måste även personer med funktionsvariationer vara en självklar del av speglingen.

Det finns ett glapp mellan scenkonstnärer med funktionsvariation och scenkonstsektorn. Det professionella scenkonstlivet är inte byggt för att släppa in konstnärer med funktionsvariation. Ibland görs enstaka projekt, men det landar sällan i bestående förändringar. Scenkonstnärer med funktionsvariation hålls i slutna sammanhang och kan möjligen utöva sin scenkonst som ett fritidsintresse. Extremt få vägar in i den professionella världen erbjuds. Detta är en struktur som de medverkande parterna i det här projektet länge jobbat för att bryta. Vi vet att det är möjligt och vi vill att resten av scenkonstvärlden ska lära sig hur.

Om Moomsteatern

Moomsteatern blir din arbetsgivare, även om du samarbetar nära även ShareMusic och Skånes Dansteater i projektet, och du kommer på alla sätt att bli en del av vår arbetsplats! Moomsteatern gör scenkonst med normbrytande skådespelare och använder teatern för att utmana människors sätt att tänka och för att skapa samhällsdialog. Vi arbetar tillsammans med skådespelare med intellektuella funktionsvariationer, integrerat med skådespelare utan diagnoser, alla på lika villkor. Här finns en arbetsplats med värme och energi. Vi jobbar alla tillsammans och är hundra procent engagerade i att skapa riktigt bra teaterverk med publiken i fokus. För att uppnå detta tror vi på en arbetsplats där vi sätter varje individs styrkor och möjligheter i centrum. Teatern är en stiftelse med ca 17 medarbetare och har sin fasta scen och kontor på Nobeltorget i Malmö. Verksamhetschefer är Anna Gustafsson och Sandra Johansson, konstnärlig ledare är Pelle Öhlund.

Om tjänsten

Projektledaren är spindeln i projektets nät. Du planerar och följer upp alla projektets aktiviteter och överser kommunikationsflödet mellan projektpartners. I samarbete och kommunikation med Moomsteaterns administrativa chef har du kontroll över projektets ekonomi och administration. Du samverkar med en dokumentatör kring projektets dokumentation och de produkter som denna ska resultera i.  I samarbete med en kommunikatör överser du den utåtriktade kommunikationen kring projektet. Du besöker verksamheter för att informera om projektet och har möten och samtal med projektet intressenter. I samarbete med projektgruppen, som består av personer från de tre huvudsamarbetsparterna, driver och utvecklar du projektets innehåll mot ett tydligt mål: Fler scenkonstnärer med funktionsvariation ska kunna verka inom den professionella scenkonsten.

Om dig som söker tjänsten

Du har erfarenhet av att arbeta som projektledare eller producent inom scenkonstområdet. Du trivs när du har kontroll och är bra på att hålla koll på alla delar av ett projekt. Du tycker att arbetet med inkludering inom scenkonsten är viktigt och har erfarenhet av att arbeta med tillgänglighet. Du är intresserad av inkluderande processer, bemötande av människor med olikheter och är bra på att kommunicera både i tal och skrift.

Huvudsakliga uppgifter

– Planera och genomföra projektets aktiviteter, så som workshops, möten, informationsträffar och utåtriktade events, i samarbete med projektets partners.

– Överse kommunikationen mellan alla involverade parter i projektet och vara ledare i projektgruppen.

– Ansvara för projektets budget, i samarbete med administrativ chef.

– Planera och genomföra informationsspridning om projektet, i samarbete med kommunikatör.

– Planera dokumentation och samverka med dokumentatör.

– Följa upp och utöka projektets nätverk, genom att till exempel knyta kontakt med projektets intressenter och besöka verksamheter som är kopplade till projektet.

Kvalifikationer

– Du kan arbeta självständigt, lösningsorienterat, hålla deadlines och vara drivande i ett projekt.

– Du har god samarbetsförmåga, gillar att kommunicera och kan arbetsleda.

– Du har förståelse för konstnärliga processer i en scenkonstproduktion.

– Du har erfarenhet av budget- och ekonomihantering.

– Du bör ha körkort för att kunna röra dig bland verksamheter runt om i Skåne.

Krav

– Utbildning inom projektledning, eller jämförbar kompetens.

– Yrkeserfarenhet av projektledning och/eller scenkonstproduktion.

– Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Inga problem att tala inför många människor.

 

Anställningsform: Projektanställning, 3 år. 

Omfattning: 100 %, 40 tim/veckan. Arbetet är i huvudsak förlagt vardagar dagtid men kvällar och helger förekommer, liksom resor med övernattning.

Tillträde: 1 oktober 2023 – 30 september 2026

Ansökan: Skicka din ansökan med CV och personligt brev till viaductus@moomsteatern.com
Sista ansökningsdag: 1 augusti 2023. Svar på din ansökan, samt eventuell kallelse till intervju sker i augusti.

Frågor angående tjänsten: Moomsteatern har stängt 20 juni – 1 augusti och kan tyvärr inte besvara frågor under den tiden. Har du frågor gällande tjänsten ber vi dig maila dessa till adressen viaductus@moomsteatern.com så svarar vi i mån av tid under juli månad.