Moomsteatern ställer in The Erased

Vi hann med genrep, premiär och ytterligare två föreställningar av vår underbara föreställning The Erased. Men nu har även vi insett att det blir omöjligt för oss att spela teater under de närmaste par månaderna. Förkylningar bland medarbetare gör att vi inte kommer att kunna genomföra säsongen så som vi planerat, ens för en liten publik. Och publiken som vågar sig till en teatersalong just nu är sannerligen liten.

Men frukta inte över att du missat årets finaste teaterföreställning. Vi kommer att spara The Erased och sätta upp den igen våren 2021!

Biljetter som redan är köpta på Kulturcentralen går att få återbetalda. Men om ni istället vill stötta oss genom att inte begära biljettpengen tillbaka så ber vi er spara biljetten – ni kommer att kunna byta den mot en fribiljett när vi sätter upp föreställningen igen om ett år.

Ta hand om er och ta hand om varandra.

 


 

The Erased har fått ett fantastiskt mottagande från den publik som hunnit se den. Och överväldigande recensioner:

Briljant och oförutsägbar saga
Sydsvenskan:

”I ett löst sammansatt collage av scener tecknas bilden av en familj i sönderfall… På papperet dystert nog, men i scenversionen en rad vackert skimrande såpbubblor av ögonblick.”

”Ett Buster Keatonskt sätt att gestalta stora känslor med små medel, som förstärks av Hans C Roupes distinkta ljussättning och Jan-Erik Sääfs lyhörda musik och lyfter uppsättningens anslag av fantasteri och tragikomik.”

”Skickligt balanseras insatserna mot varandra i en uppsättning som på ett plan är en rättfram berättelse om arv och upprättelse. Men som dessutom rymmer spår och fickor av mörkt glimmande dröm och oförutsägbar saga.”

Teatermagi om att vägra låta sig förgöras
Skånska Dagbladet:

”Men mest av allt är det imponerande och berörande; en påminnelse om teaterns möjligheter att skapa illusion och identifikation även utan stora mängder teknik och ett komplext och verbalt narrativ.”