Ny konstnärlig ledare på Moomsteatern!

Nu passerar vi en ny milstolpe i Moomsteaterns historia. Per Törnqvist lämnar Moomsteatern efter 18 år, varav de senaste 8 som konstnärlig ledare. Under sin tid på Moomsteatern har Per, förutom att både utvecklat och fört verksamhetens konstnärliga linje framåt även producerat, dramatiserat och/eller regisserat flera av våra mest minnesvärda föreställningar så som Lida, Fix You, Veronica’s room och Tårtan. Sitt uppdrag som konstnärlig ledare avslutar han som regissör och dramatiker till barnföreställningen ”Det bor en prinsessa på månen, faktiskt!”. Men helt skiljs inte våra vägar, redan under nästa år kommer Per tillbaka för att dramatisera ”Spöket på Canterville” som får premiär på Moomsteaterns scen under hösten.

I vemodet över att avsluta ett så pass innehållsrikt kapitel är vi ändå glada över att kunna överlämna det konstnärliga rodret i trygga händer. Ny konstnärlig ledare från 1 november blir nämligen Pelle Öhlund. För er som följt oss genom åren är Pelle ett välbekant ansikte. Pelle har som frilansande regissör, dramatiker och skådespelare arbetat i ett flertal produktioner på Moomsteatern sedan 2007. Tillsammans med Nina Jemth har han dramatiserat och regisserat bland annat ”Compagnie of Strangers”, ”Mannen Utan Riktning”, ”Ett Drömspel” och nu senast ”The Erased”, som har nypremiär på Moomsteatern i mars 2021.

”Att tacka ja till tjänsten var lätt, helt enkelt för att jag älskar att arbeta på Moomsteatern. Att då få ta över det konstnärliga rodret efter först Kjell Stjernholm som byggt upp teatern och sen Per Törnqvist som fortsatt utveckla teatern är en ära. Jag vill verka för en arbetsplats som bygger på respekt, tillit och lust. Jag vill skapa förutsättningar för att vi ska göra så bra, högkvalitativ och spännande scenkonst som möjligt. Jag vill att de viktigaste i vår verksamhet, publiken, ska känna ett behov och ett sug efter vår scenkonst.” – Pelle Öhlund