Crossing the Line Festival 2021

Crossing the Line är ett samarbete mellan sex teatrar i Europa. Alla dessa teatrar skapar professionell scenkonst tillsammans med skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. Crossing the Line festival är en digital festival där du online kan se föreställningar gjorda av dessa teatrar! Den digitala festivalen pågår från 16 september till 25 november 2021.

Du hittar festivalen på: crossingtheline-festival.com

Festivalen innehåller över 25 programpunkter och inkluderar framför allt digitala teaterföreställningar, men även dokumentärer om teatrarna, långfilmer och inspelade panelsamtal.

Festivalen är på engelska

Den digitala festivalen sänds från Theater Babel i Rotterdam och all information på festivalsidan är på engelska. Föreställningar på svenska, franska, holländska och polska är textade på engelska. Om du vill ställa en fråga på svenska kan du skicka ett email till ticket@moomsteatern.com. De två föreställningar som finns på svenska är:
– Mellan lör 2 oktober och tors 7 oktober streamas Moomsteaterns föreställning The Erased.
– Mellan lör 6 november och lör 13 november streamas Moomsteaterns föreställning En Stilla Storm (A Silent Storm).

Allt på festivalen är gratis

Alla programpunkter under festivalen är gratis, men du måste boka biljett till det du vill se! Det gör du på festivalsidan, genom att klicka på den föreställning du vill se och fylla i din emailadress. Du får då en länk till föreställningen skickad till din email. Datumen du ser på festivalsidan, och som du får i emailbekräftelsen, är det datum som föreställningen börjar sändas. Du har några dagar på dig att titta på föreställningen, i dom flesta fall en vecka. Du ser datumen för hur länge föreställningen sänds på festivalsidan.

Om Crossing the Line

Samarbetet Crossing the Line består av Moomsteatern i Sverige, Compagnie de l’Oiseau Mouche i Frankrike,  Mind The Gap i England, Blue Teapot Theatre Company på Irland, Theater Babel i Nederländerna och Teatr 21 i Polen. Inom ramen för samarbetet görs projektet Trasna na Líne (vilket betyder Crossing the Line på iriska) och festivalen är en stor del av detta projekt.

Samtliga teatrar i projektet är djupt engagerade i att producera inkluderande scenkonst och skapa bättre förutsättningar i hela Europa för skådespelare med intellektuella funktionsvariationer.

Trasna na Líne  och Crossing the Line festival finansieras av EUs fond Kreativa Europa.