ERASED PHOTOS

Vägra bli en av dom som suddas ut

Våren 2020 hade teaterföreställningen The Erased urpremiär på Moomsteatern, men fick ställas in på grund av pandemin. Istället spelades den bejublade föreställningen våren 2022.

Under tiden då vi inte kunde spela teater eller ens samlas för att jobba tillsammans skapade Moomsteaterns skådespelare varsitt konstnärligt porträtt inspirerat av scener ur föreställningen The Erased tillsammans med fotograf Lars Dareberg. De nio porträtten berör teman som ensamhet, utsatthet, hopp och tillit.

The Erased är historien om en flicka som växer upp med föräldrar som är trasiga och därför tar sönder sitt barn. Familjen bär på ett arv som skapat en inre röst om att inte vara önskad och inte förtjäna att bli älskad. Det är också berättelsen om att skapa tillit, trots att du blivit matad med svek. Om att vägra bli en av dom som suddas ut.

Fotograf: Lars Dareberg

På fotona i utställningen syns skådespelarna Johanna Friberg, Therese Kvist, Nina Jemth, Dennis Mortensson, Tryggve Algeus, Frida Schriver, Frida Andersson, Niclas Lendemar & Pelle Öhlund.
Retusch: Filip Sigholm/Layer1

Här kan du se Erased Photos:

Triangelns köpcenter i Malmö: 26 februari – 24 mars 2022

I foajén på Malmö Live i Malmö: 13 juni – 25 augusti 2022