Skapande Skola

Moomsteatern vill gärna skapa samarbeten med skolor i Skapande Skola-projekt. Ta med eleverna till någon av våra föreställningar och kombinera det med att vid ett annat tillfälle ha en workshop tillsammans med våra skådespelare. Men samarbeten handlar så klart alltid om att vi pratar om vad som funkar bäst för er och för oss!

 

Kontakta oss!
Vi välkomnar skolor som är intresserade av att göra Skapande Skola-projekt tillsammans med oss att kontakta vår producent Erika Ehrnström på email: erika@moomsteatern.com.

Under 2022-2023 har vi begränsad möjlighet att hålla i workshops.

 

Workshop med Moomsteaterns skådespelare

Moomsteatern i Malmö anställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer. Vi drömmer om en värld där vi tar varje individ för vad den är och ser möjligheter istället för hinder. Genom att spela teater för barn visar vi dem att det är självklart att det finns en variation av skådespelare på scenen precis som det är självklart att det finns en variation av människor i samhället. Och så gillar vi så klart att få ge en riktigt bra teaterupplevelse!

Moomsteaterns skådespelare håller i teaterworkshops för barn, där de jobbar med lekfullhet och att skapa lust för teater och berättande. Det som barnen får med sig på köpet är ett möte med skådespelare med funktionsvariationer som delar med sig av sin kompetens. Roligt, utvecklande och inkluderande på samma gång, precis som det alltid borde vara!

 

Kom till Moomsteatern och prova att stå i rampljuset!

Ta med eleverna till Moomsteatern och låt dem känna på scengolvet. De kommer att få prova scenkostymer, improvisera med rekvisita och göra övningar där de får testa att stå i fokus. Workshoparna sker på vår scen, och ni kommer att få tillgång till kostymer och rekvisita ifrån våra förråd. Vi jobbar med rörelse och lekfullhet runt att improvisera fram sagor och karaktärer.

Plats: Moomsteatern, Olof Palmes plats 1 vid Nobeltorget i Malmö.

…Eller så kommer vi till er!

Vi kan också komma till er på skolan. Vi kommer att behöva ett rum med ett tomt golv, där vi kan röra oss och ta ut svängarna tillsammans med eleverna. Övningarna är liknande, vi jobbar med rörelse, lekfullhet och improvisation, men utan elementet av att prova kostymer.