Quizmaster Lisa Dahlin om hur man förbereder sig på vinst i hennes quiz 25/3…

Den 25e mars spelar Moomsteatern en After Workföreställning med mat, dryck och QUIZ efteråt. Vi tog ett snack med quizmaster Lisa Dahlin om hur man förbereder sig på vinst i hennes quiz…

Hej Lisa! Den 25e mars blir det åka av, då blir det nämligen ett fenomenalt quiz till maten efter föreställningen! Vad kan publiken förvänta sig?

– Jajemän! Publiken får hålla i hattarna, för det blir ett fartfyllt och utmanande quiz, och jag kan få för mig lite allt möjligt när jag väl får uppmärksamhet.

Berätta mer om dig, du har ju massor med kul grejer för dig. Kan det vara så att man känner igen dig från andra sammanhang?

– Alla standup-vana Malmöbor kan känna igen mig från Humorbaren, en gratisklubb jag driver tillsammans med några andra komiker. Jag har också stått på Babels scen tillsammans med Arquizt, och skriver frågor för P4: ‘Ring så spelar vi’.

Vad tycker du att ett riktigt bra quiz ska innehålla?

– Ett riktigt bra quiz ska innehålla saker som är kul om man vet, men kul att lära sig om man inte visste det innan. Jag tycker också att det ska dyka upp lite oväntade moment för att hålla både quizzare och quizmaster på tårna!

Hur svåra är frågorna egentligen? Kan vem som helst vara med?

– Jag ska vara ärlig – jag gillar ett klurigt quiz. Men jag försöker vara snäll! Alla ska kunna något, och bäst är det när man har rätt svar på tungan och kämpar för att få fram det!

Slutligen – har du några tips för den som vill ladda inför quizet, vad ska man förbereda sig på för maximal vinstchans? Kan man muta domaren?

– Jag är stenhård med mina principer. Och mina principer är att jag ALLTID tar emot choklad och smicker.

Boka dina biljetter till After Work-föreställningen 25/3 på Kulturcentralen, begränsat antal platser!