Gästspel: S.O.J Scenkonst med Carpe Diem, 9 okt

Under oktober och november flyttar Moomsteatern in hos Lilith Performance Studio. Då passar vi på att hyra ut vår egna scen för gästspel! Först ut är S.O.J Scenkonst med föreställningen Carpe Diem …eller när är det försent att starta punkband?

”Bandmedlemmar sökes…” Att bara sätta in kontaktannonsen hade varit nervöst. Men den där drömmen fanns ju fortfarande. Ingen av dom hade någonsin vågat, men nu hade deras inre punkare verkligen fått nog. Det var dags att starta ett band.

Det ligger något djupt allmänmänskligt i att gå genom livet med en dröm om ”någonting annat”. Men vad händer när drömmen ska bli verklighet? När den släpas ut i ljuset och ställs mot omvärldens krav och förväntningar – och, inte minst, den egna förmågan? När det urvattnade visdomsordet på sovrumsväggen plötsligt ska levas upp till? I föreställningen ”Carpe Diem” följer vi tre människors väg mot förverkligandet av den gemensamma drömmen: att starta ett eget punkband. I skärningspunkten mellan dans, teater och musik skapas ett dynamiskt utrymme med plats för såväl skratt och dramatik som existentiella frågor.

Musiken är skriven av Magnus Börjeson i nära samarbete med ensemblen, med inspiration från punk, krautrock och äggkartongsklädda replokaler.

Regi, koreografi samt medverkande på scen: Sara Ekman, Ola Simonsson och Jonas Svensson
Musik: Magnus Börjeson
Ljusdesign: Imre Zsibrik

Speldatum hos Moomsteatern: 9 oktober kl 18.00

Klicka här för att boka biljetter hos Kulturcentralen.