Sara vill gärna ha på sig sockervaddsperuken!

Nytt år! Dags att lära känna en ny skådis i Spöket på Cantershus. Gästskådespelaren Sara Vainio Ali spelar en av tvillingflickorna i familjen som flyttar till slottet, Klara.

 

– Tror du på spöken?

”Hmm… jag VILL tro på spöken men jag har lite svårt för det. För att jag är väldigt såhär: jag vill ha ett bevis. Om jag ska tro på det. Men jag vill jättegärna tro på
det”

– Har du någonsin varit med om något spöklikt?

”Jag minns när jag var mindre så bodde vi i ett hus i Oxie. Och då trodde jag stenhårt på spöken. Min syster sa att det spökade i hennes rum. Så en gång när jag lekte där så hade hon en liten putsflaska med spray som man sprayar på glasögonen. Och den flög plötsligt så, tvärs genom hela rummet, och jag bara ’It’s a ghost!’”

 

– Vad tror du din karaktär, Klara, är rädd för?

”Hon är en väldigt tuff tjej, hon är inte rädd för de här grejerna som man kanske vanligtvis hade varit rädd för, typ som spindlar eller spöken. Utan jag tror att om hon väl är rädd för någonting så är det kanske… en stark krydda. Typ såhär: Åh en gång åt jag chili med pappa och nu är jag rädd att det ska finnas chili i maten, men jag vågar inte säga det rakt ut för då kommer människor tycka att jag inte är tuff”

 

– Vilken karaktär, förutom Klara, hade du velat spela i föreställningen?
”Jag satt faktiskt och tänkte på det backstage, nu nyligen. Jag hade jättegärna, om jag inte hade fått spela Klara, spelat Simon. Jag tycker det är en jätterolig karaktär, det är väldigt mycket magi som händer runtom som… väldigt spännande karaktär
bara.”

– Ett populärt svar, kanske för att en vill spela huvudrollen?

”Inte för att det är huvudrollen, men jag vill jättegärna ha den där peruken på mig… sockervaddsperuken!”