Tack för 2020 – nu ser vi fram emot 2021!

Kära vänner, kollegor, publik,
Vilket år det har varit!

Vi har gjort den fantastiskt vackra föreställningen The Erased, men ni var bara några stycken som hann se den i våras. Vi siktar nu på att spela den igen i april 2021! Vi hoppas att vi till dess kan spela för i alla fall 50 personer åt gången. Om pandemin och Tegnell tillåter oss så blir det biljettsläpp på Alla hjärtans dag.

Med stor sorg var vi tvungna att ställa in vår festival i Galway på Irland. Vi har kämpat för att hitta nya digitala lösningar på hur vi kan möta våra vänner i Europa, och publiken så klart! Framför oss har vi nu en digital festival och ett spännande projekt där tre skådespelare från Sverige, Frankrike och England kommer att mötas online för att göra en radioteater tillsammans.

Under hösten lyckades vi trots pandemin att sätta upp årets mysigaste föreställning; Det bor en prinsessa på månen, faktiskt! Våra skådespelare Frida och Fridis har under hösten mött förskoleklasser, en klass i taget. I en tid där alla möten varit digitala har detta varit fantastiskt att få genomföra. Vi hade hoppats att få fortsätta möta förskolebarnen ända fram till jul, men i mitten av november då spridningen av Covid tagit fart igen, var vi tvungna att ta ställa in de sista spelveckorna och låta alla kollegor jobba hemifrån igen.

När vi inte har kunnat möta vår publik har vi ägnat oss åt utveckling. Utveckling av organisationen och av vår kompetens. Fem skådespelare har jobbat med humor – och vilket ämne kunde väl vara bättre att jobba med just nu! Ingen pandemin ska få ta kål på glädjen och humorn på den här teatern minsann. Resultatet av det arbetet kommer ni att kunna se i en liten film-serie till våren.

Vi har hållt avstånd, använt munskydd och visir, tvättat händerna. Vi har lärt oss att mötas på zoom, skapa film, haft personalmöten i parken, hemmagympat och gjort fortbildning på distans. Vi har ställt in, ställt om, ändrat planer.

Nu hoppas vi innerligt på att 2021 innebär att vi får möta er igen!

God Jul och ta hand om varandra.