Teater Inc gästspelar på Moomsteatern

Hösten 2019 har Moomsteatern tillsammans med Teater Insite flyttat in på köpcentret Mobilia för att bygga den magiskt galna världen Wonderland. Men det innebär inte att vår egna scen på Nobeltorget står tom! Teater Inc kommer mellan den 5 oktober och 9 november att gästspela på Moomsteaterns scen med föreställningen DRÖMMEN.

Dansteatern DRÖMMEN tar med dig på en omtumlande resa i vår samtid. Baserad på Shakespeares verk En midsommarnattsdröm förflyttas besökaren till en värld präglat av mystik, passion och kontroversiell kärlek. Efter succéföreställningen TRANSFORMATION från 2015 är nu regissören Ronny Danielsson och koreografen Roger Lybeck tillbaka med dansteaterföreställningen DRÖMMEN.

På Moomsteaterns scen bygger Teater Inc en förtrollad skog som präglas av passion, acceptans och kärlek. I denna skog finns det inget talat språk, regler eller normer. Istället blir dansen och musiken det språk som alla besökare kan förstå. DRÖMMEN är baserad på historier berättade av ungdomar från olika kulturer och blottlägger kulturella mönster som styr synen på kärlek, makt, lustar och dom dramatiska konsekvenser det kan leda till.

”Syftet med föreställningen är att starta en diskussion kring dessa kontroversiella ämnen mellan unga och äldre. Vi vill lyfta frågan kring det förtryck som många människor upplever dagligen, kopplat till olikheter och normkritiska livsval för att arbeta mot ett samhälle präglat av acceptans och kärlek”, förklarar Ronny Danielsson.

Teater Inc har premiär i Moomsteaterns spellokaler den 5 oktober och spelar där fram till den 9 november. Allt medan Moomsteatern själva befinner sig på Mobilia!

Biljetter finns på: kulturcentralen.nu