TeaterAlliansen erbjuder chans att lära sig mer om inkluderande metoder, i Stockholm eller Malmö

TeaterAlliansen erbjuder etablerade, yrkesverksamma, frilansande skådespelare en villkorad grundanställning. De tar också fram kompetensutveckling till konstnärliga yrkesgrupper, så som scenografer, maskörer, kostymdesigners och regissörer. Nu erbjuder de två tillfällen för dig som är verksam inom scenkonsten att lära dig mer om inkluderande scenkonst genom ett samarbete med Moomsteatern!

Heldag på Moomsteaten i Malmö den 20 februari

I samarbete med TeaterAlliansen välkomnar Moomsteatern dig som professionell scenkonstnär/scenkonstarbetare (regissör, koreograf och scenograf/kostymdesigner m.fl.) att under en heldag tillsammans med branschkollegor få inblick i Moomsteaterns unika verksamhet och konstnärliga metoder!

Under dagen kommer du få chans att möta Moomsteaterns skådespelare i daglig träning, följa med in i repetitionsrummet för den kommande föreställningen Under fullmånen i regi av Cecilia Milocco och Rikard Lekander och utbyta erfarenheter kring att arbeta professionellt med inkluderande scenkonst/blandade ensembler tillsammans med konstnärlig ledare Pelle Öhlund och övriga branschkollegor.

>> Klicka här för att anmäla dig till öppet rep och besök på Moomsteatern i Malmö

Regifrukost hos TeaterAlliansen i Stockholm den 6 mars

Starta veckan med att träffa regikollegor, inspireras och byta erfarenheter i ett samtal om hur regissören kan arbeta praktiskt med att skapa inkluderande scenkonst! Måndagen den 6 mars välkomnar TeaterAlliansen frilansande regissörer till ett frukostsamtal med inbjudna gäster från Moomsteatern.

Under samtalet kommer Pelle Öhlund (konstnärlig ledare) att berätta om sitt arbete som regissör på Moomsteatern och de erfarenheter han bär med sig av att skapa inkluderande scenkonst. Sandra Johansson (verksamhetsledare) kommer berätta om en arbetsplats där skådespelare med intellektuella funktionsvariationer får möjlighet att fokusera på och utvecklas inom sitt yrke och hur scenkonsten kan vara ett verktyg för att sluta utesluta en hel samhällsgrupp.

Klicka här för att anmäla dig till regifrukost om inkluderande metoder i Stockholm