Ursäkta röran, vi gräver ett kaninhål till underjorden.

I en tom butikslokal i Mobilia köpcentrum bygger vi upp höstens universum av Alice i Underlandet. Redan har några märkliga figurer flyttat in, flera av dem med långa vita öron… Den 4 oktober har vi premiär för Wonderland. Därefter tar vi emot både besökare och invånare under spelperioden som sträcker sig till 1 november. Höstens föreställning har nämligen två biljettkategorier, en för dig som vill utmana dig själv, gå lite djupare in i upplevelsen och bli en invånare i Wonderland. Och så en för dig som vill vara besökare och betrakta vår värld på hyfsat säkert avstånd. För riktigt som vanligt är det inte att gå på en föreställning där Moomsteatern har samarbetat med Teater Insite, och helt trygg med vad du ska att få vara med om kommer du inte bli. Men det är ju en del av tjusningen med att vara teaterbesökare, och människa. Välkomna till Wonderland!

Genom skyltfönstret i Mobilias entré skymtas några skådespelare som kaniner. Många människor samlade vid bord i den stora lokalen på Mobilia Scenograf Ilkka pekar i rummet, på väggen bakom honom sitter skisser och inspirationsbilder.

Kollationering i vår alldeles egna butiks- vi menar spellokal. Scenograf och ljusdesigner Ilkka Häikiö presenterar sina idéer.

På en klädställning sitter en lapp med texten Torsdag Rep på Mobilia Skådespelarna går på led med kaninmasker och kundvagnar från Mobilias entré ut på torget Små kakor med lappar i samt flaskor med röd dryck. Runt en flaskhals sitter en lapp med texten Drick mig.

Den som besöker Mobilia under september kanske stöter på våra långörade vänner under repetitionerna på Fontäntorget. Parallellt med repetitionerna experimenterar Teater Insites konstnärliga ledare Matthias Hahne Thorbjörnsson fram både kakor och mystisk saft, för hur smakar dessa i underlandet?

Matthias i kaninmask tillsammans med Niclas står framför fontänen utanför Mobilia Jan och Nina sitter på lastpallar och läser manus, bakom dem sitter Ronnie i ett badkar. Therese, Nina och Matthias provsmakar dryck

Förutom Moomsteaterns skådespelare kommer ni träffa både just Matthias men även vår fenomenala cirkusartist Jan Unestam och så Nina Jemth som också regisserar.

Tecknade kaniner på kartong Fem skådespelare i kaninmask tittar rakt in i kameran, en håller i en kundvagn. Repetition av Alices möte med Kaninmannen och hans kaninfölje på torget utanför Mobilia

Om ni vågar följa efter Alice ned i kaninhålet det vill säga…