Ensemble

Niclas Lendemar

Skådespelare

Niclas gjorde sin debut på Moomsteatern redan 1996 i Grisfarmen och är där med ensemblens Grand Old Gentleman. 2013 arbetade han fram den egna soloföreställningen Jag Niclas tillsammans med Jan-Erik Sääf och Nina C Gyllensköld.

Utbildning/erfarenhet: Utbildad i samarbete mellan Moomsteatern och Teaterhögskolan i Malmö, medverkade i Studie i Kärlek på Teater Insite 2017.
Roller i urval på Moomsteatern: Speciell i Speciells Evangelium, Bortbytingen i Bortbytingen, Toto i OZ, Billy i Gökboet och Kaspar i Mysteriet Kaspar.

Therese Kvist

Skådespelare

Therese inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Hon gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, rollen som Sara i filmen Fix You.
Roller i urval på Moomsteatern: Esmeralda i Ringaren i Notre Dame, Caliban i Stormen, Flickan i Veronica's Room, Kasjtanka i En Cirkusdröm och Sara i soloföreställningen Fix You.

Ronnie Larsson

Skådespelare

Ronnie har arbetat på Moomsteatern sedan 2002 och fick genast en stor roll som Shere Kahn i Djungelboken. Han har varit med under Moomsteaterns resa från kommunal daglig verksamhet till professionell teater och har bland annat rest land och rike runt med soloföreställning Det måste ju va nåt som inte är fel.

Utbildning/erfarenhet: Utbildad i samarbete mellan Moomsteatern och Teaterhögskolan i Malmö.
Roller i urval på Moomsteatern: Plåtman i OZ, Hövding Bromden i Gökboet och Officeren i Ett Drömspel.

Frida Schriver

Skådespelare

"Fridis" Schriver gjorde sin gymnasiepraktik på Moomsteatern i Ringaren i Notre Dame 2014 och är sedan 2015 en del av den fasta ensemblen på Moomsteatern.

Utbildning/erfarenhet: Estetiska programmet på Valdemarsro gymnasiesärskola, skådespelare i Teater Pix.
Roller i urval på Moomsteatern: Miranda i Stormen, Emma i Mysteriet Kaspar och Indras Dotter i Ett Drömspel.

Dennis Nilsson

Skådespelare

Dennis inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Han gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, skådespelare i Teater Pix, medverkade i Studie i Kärlek på Teater Insite 2017.
Roller i urval på Moomsteatern: Gringoire i Ringaren i Notre Dame, Ferdinand i Resan till Melonia, Advokaten i Ett Drömspel, Doris i MAKT och Frasse i Tårtan.

Frida Andersson

Skådespelare

Frida inledde sin bana på Moomsteatern som en av eleverna i den skådespelarutbildning som Moomsteatern genomförde 2010-2012. Hon gjorde sin debut på Moomsteatern i Lilla Asmodeus 2011.

Utbildning/erfarenhet: Moomsteaterns elevskola, teater på Vipans särgymnasieskola.
Roller i urval på Moomsteatern: Djali i Ringaren i Notre Dame, Miranda i Resan till Melonia och Ariel i Stormen.

Tryggve Algeus

Skådespelare

Tryggve har under flera år arbetat på Kulturhuset Teamus, som är en daglig verksamhet i Malmö. Han provar just nu på att under en längre tid vara en del av den fasta ensemblen på Moomsteatern och har varit en del av den fasta verksamheten sedan hösten 2017. Men Tryggve medverkade för första gången på Moomsteatern redan 2013, då han hade en roll i Gökboet.

Utbildning/erfarenhet: Skådespelare på Teater Teamus.
Roller i urval på Moomsteatern: William i Resan till Melonia, Grisen Fedor i Kasjtanka En Cirkusdröm och Inspektör Blom i Tårtan.

Johanna Friberg

Skådespelare

Johanna gör praktik som skådespelare på Moomsteatern. Under hösten 2018 har publiken kunnat se henne som Jana i Tårtan och våren 2019 spelade hon Anna i Den Enfaldige Mördaren. Hon fortsätter sin praktik på Moomsteatern genom att medverka i höstens uppsättning Wonderland.

Utbildning/erfarenhet: Skådespelare i Teater Pix.
Roller i urval på Moomsteatern: Jana i Tårtan, Anna i Den Enfaldige Mördaren.