Ett hyfsat organiserat kaos

Just nu pågår ett mindre kaos på teatern eftersom vi försöker oss på konststycket att göra två produktioner samtidigt. I syateljén delar skräddarna systerligt på maskiner och plats. Den som öppnar kylskåpet får ta täckning för flygande matlådor, och vi tror på planeringsschemat som en stark kandidat till årets Nobelpris i fysik.

Dennis, Ronnie och Frida S jobbar i vårt Arvsfondsprojekt Utbilda utbildarna tillsammans med gästskådespelare från Kulturhuset Teamus och Frösunda Annorlunda. De repeterar Tårtan som har premiär på alla hjärtans dag för att sedan spela ytterligare fem föreställningar på vår scen. Efter det ger de tre skådespelarna från Moomsteatern sig av med scenografi, teknik och kostymer till Östersund för att repetera och spela föreställningen tillsammans med sex skådespelare från Teater Barda. Turnén går sedan vidare till Göteborg och Stockholm där de spelar Tårtan tillsammans med skådespelare från Teater Phantastisk respektive Mosaikteatern.
I höst är de tillbaka i Malmö igen för att sammanstråla med resten av den fasta ensemblen i en femte version av Tårtan som då spelar en längre period på vår scen. Förvirrad? Vi förstår det, läs mer på projektets egen sida!

Hela gänget samlande i en ring på scenen där Per berättar om föreställningen

Hela gänget samlat för kollationering

Samtidigt repeterar Therese, Niclas, Frida A och Tryggve vårens familjeföreställning Kasjtanka – en cirkusdröm tillsammans med gästskådespelarna Birte Heribertson och Jörgen Darfeldt. Eftersom Tårtan-gänget har lagt vantarna på scenen får Kasjtankas ensemble och regissör Olle Törnqvist snällt hålla till i en repsal ett stenkast från Nobeltorget. Ok, det är ett rejält stenkast, tänk OS i stenkast. Stämningen är dock på topp och ryktet säger att väggarna vibrerar av skratt!