Spöket på Canterhus

Moomsteatern

13 nov, 2021 - 23 jan, 2022

Moomsteatern presenterar Spöket på Canterhus, med premiär hösten 2021, om familjen från Stockholm som flyttar in på det skånska slottet Canterhus, trots varningar om att slottet är hemsökt. En fartfylld helaftonsföreställning med hela Moomsteaterns ensemble – ett familjeäventyr som inte bör missas – om att inte synas men vilja ses.

En modern familj köper att slott med anor för att komma ifrån det gamla livet och börja om. Det visar sig att där finns kvarlämnad personal och framför allt ett tjurigt spöke. Hur ska de kunna enas om utrymmet eller ens komma överens? För spöket vill ha familjen därifrån snarast möjligt men de är fast beslutade att stanna. Lösningen är en vacker kombination av magi och sanna känslor.

Vi kommer att bjuda publiken på en varm och bombastisk upplevelse, med en stor ensemble, massor av musik och humor som träffar både 11-åringen, pappa och mormor. Magisk scenografi, ljus och teknik skapar det hemsökta huset och färgstarka karaktärer i fartfyllda scenerier berättar den omtyckta historien på vårt vis.

Per Törnqvist skriver ett manus baserat på Oscar Wildes klassiker Spöket på Canterville, med alla roller specialskrivna för Moomsteaterns ensemble och gästskådespelare. Det blir också en chans för alla mellanstadielärare i Skåne att ge sina elever en lustfylld teaterupplevelse med alla de inkluderingsperspektiv som är Moomsteaterns.

Praktisk information

  • Målgrupp: För vuxna och barn från 10 år
  • Längd: 90 min
  • På scen: Från november 2021 till januari 2022

Ensemble

Dennis Nilsson
Therese Kvist
Tryggve Algeus
Niclas Lendemar
Frida Andersson
Fridis Schriver
Johanna Friberg
Jens Olsson

Produktion

Manus: Per Törnqvist
Fritt efter Oscar Wildes Spöket på Canterville
Regi: Ola Hörling
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi & kostym: Petra Hjortsberg Möller
Ljus: Hans C Roupe
Föreställningstekniker: Martin Kullberg
Inspicienter: Malin Stegerling & Therese Hedelius
Repetitions- & föreställningscoach: Louise Vainikainen
Producent: Erika Ehrnström

Datum

13 nov, 2021 - 19:00
Premiär på Moomsteatern i Malmö
23 jan, 2022 - 15:00
Spelas fram till januari - Spelschema och biljetter ännu inte släppta!