The Erased (2020 & 2022)

Moomsteatern, Olof Palmes plats 1, Nobeltorget Malmö

12 mar, 2022 - 10 apr, 2022

Strax efter den kritikerrosade premiären med ett överväldigande mottagande från publiken våren 2020, behövde vi sorgligt nog bryta spelperioden på grund av då rådande omständigheter. Men nu har äntligen The Erased fått möta sin publik! Vi har gjort tretton föreställningar på Moomsteaterns scen i Malmö, med nypremiär den 12 mars 2022.

 


Vägra bli en av dom som suddas ut

The Erased utspelar sig vid ett bord. Det där vanliga matbordet vi alla känner igen, vardagens konstanta mötesplats ständigt stillastående men samtidigt i ständig förändring. Detta är historien om en flicka som är både vanlig och ovanlig, som växer upp med två föräldrar som är trasiga och därför även tar sönder sitt barn. Det här är en familj som i flera generationer har drivits av ängslan och rädsla. Ett arv som skapat en inre malande röst om att inte vara önskad och inte förtjäna att bli älskad. Ett malande som gör att du bit för bit raderas. Men det är också berättelsen om att skapa tillit, trots att du blivit matad med svek. Om hur flickan växer upp och möter människor som vågar älska. Om att vägra bli en av dom som suddas ut.

Historien berättas inte främst genom ord, utan genom bilder som skapas av ljus, musik och Moomsteaterns unika skådespelare som rör sig i en koreografi som för tankarna till dans och poesi – och som talar rakt till ditt hjärta!

 


Digitala skolföreställningar för gymnasiet och vuxna

Våren 2022 erbjuds gymnasie- och vuxenutbildningar att se digitala föreställningar av Moomsteaterns succéföreställning The Erased. Föreställningen kan ses tillsammans i klassrummet eller som hemuppgift. Om du vill boka en visning skickar vi även med handledningsmaterial till lärare med tillhörande arbetsuppgifter för eleverna att arbeta självständigt med efteråt. För bokning & mer information, maila till vår producent: erika@moomsteatern.com

 


The Erased fick fantastiska recensioner

Briljant och oförutsägbar saga
Sydsvenskan:

”I ett löst sammansatt collage av scener tecknas bilden av en familj i sönderfall… På papperet dystert nog, men i scenversionen en rad vackert skimrande såpbubblor av ögonblick.”

”Ett Buster Keatonskt sätt att gestalta stora känslor med små medel, som förstärks av Hans C Roupes distinkta ljussättning och Jan-Erik Sääfs lyhörda musik och lyfter uppsättningens anslag av fantasteri och tragikomik.”

”Skickligt balanseras insatserna mot varandra i en uppsättning som på ett plan är en rättfram berättelse om arv och upprättelse. Men som dessutom rymmer spår och fickor av mörkt glimmande dröm och oförutsägbar saga.”

Teatermagi om att vägra låta sig förgöras
Skånska Dagbladet:

”Men mest av allt är det imponerande och berörande; en påminnelse om teaterns möjligheter att skapa illusion och identifikation även utan stora mängder teknik och ett komplext och verbalt narrativ.”

 


Brunchteater och After Work

Vid två tillfällen under spelperioden av The Erased samarbetade vi med våra grannar på restaurang MAT och erbjöd en helhetsupplevelse för alla sinnen. Biljetterna vid dessa två tillfällen inkluderade alltså både teater och mat:

AW-teater: Fredagen den 25 mars kunde du ta med dig kompisarna på en After Work, för att först se The Erased och sedan sätta sig tillrätta i restaurangen med en tallrik välkomponerad mat, ett glas dryck, musik och quiz med fenomenala quizmaster Lisa Dahlin (känd från bland annat arquizt och humorbaren).

Brunchteater: Söndagen den 3 april droppade ni in på restaurang MAT någon gång mellan kl 11.00 och 14.00 och njöt av en härlig brunchtallrik innan  The Erased på Moomsteatern.

Allt som serveras på restaurang MAT är noga genomtänkt, både för att smaka så gott men också för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. De serverar lokala och regionala råvaror som följer säsongens skiftningar.

 

Praktisk information

  • Målgrupp: Rekommenderas från 15 år
  • Längd: 1h 20 min
  • På scen: 12 mars - 10 april 2022
  • Lärarhandledning: Ladda ner

Ensemble

Johanna Friberg
Therese Kvist
Nina Jemth
Dennis Mortensson
Tryggve Algeus
Frida Andersson
Niclas Lendemar
Pelle Öhlund
Malin Stegerling

Produktion

Manus, regi & scenbild: Nina Jemth & Pelle Öhlund
Musik & komposition: Jan-Erik Sääf
Ljusdesign & scenbild: Hans C Roupe
Kostymdesign: Ulrika Arvidsson
Rekvisita: Annie Eliasson
Skrädderi: Carina Andersson
Ljuddesign & teknik: Martin Kullberg
Inspicient & sminkös: Malin Stegerling
Repetitions & föreställningscoach: Louise Vainikainen
Producenter: Erika Ehrnström & Frida Alkestrand Christensen
Fotograf affischbild: Lars Dareberg
Fotograf föreställningsbilder/pressbilder: Bodil Johansson

Datum

12 mar, 2022 - 19:00
Nypremiär!
18 mar, 2022 - 19:00
19 mar, 2022 - 15:00
20 mar, 2022 - 15:00
25 mar, 2022 - 18:00
Föreställning + AW på restaurang MAT
26 mar, 2022 - 15:00
Malmö Scenfest! Biljetter är gratis, men kan inte förbokas. Klicka på länken "Boka Biljett" för mer info om Malmö Scenfest -->
27 mar, 2022 - 15:00
1 apr, 2022 - 19:00
2 apr, 2022 - 15:00
3 apr, 2022 - 14:00
Föreställning + BRUNCH på restaurang MAT
8 apr, 2022 - 19:00
9 apr, 2022 - 15:00
10 apr, 2022 - 15:00

Trailer